Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Προετοιμάζονται για τις κινητοποιήσεις

Νομαρχιακά συλλαλητήρια στις 16 του Σεπτέμβρη στα Τρίκαλα και στις 18 του ίδιου μήνα στην Καρδίτσα

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται στη Θεσσαλία οι προετοιμασίες για την επιτυχία των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων. Οι Θεσσαλοί αγρότες, ύστερα από τη δυναμική συμμετοχή τους στο παλλαϊκό συλλαλητήριο, το περασμένο Σάββατο, στη ΔΕΘ, συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, διεκδικώντας την ικανοποίηση των ζωτικής σημασίας αιτημάτων τους.

Στα πλαίσια των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων θα πραγματοποιηθούν νομαρχιακά συλλαλητήρια τη Δευτέρα 16 του Σεπτέμβρη, στα Τρίκαλα, που το διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη» και στις 18 του ίδιου μήνα, ημέρα Τετάρτη, στην Καρδίτσα, το οποίο αποφάσισε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν και στους άλλους νομούς της περιοχής.

Για την επιτυχία των συλλαλητηρίων και των άλλων αγωνιστικών κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται, πραγματοποιούνται ενημερωτικές συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις στα χωριά και τις επαρχιακές πόλεις και πολλές αγωνιστικές εκδηλώσεις.

Και με τις φετινές κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Θεσσαλίας στρέφονται κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που δημιουργεί, οξύνει και πολλαπλασιάζει τα προβλήματά τους, με στόχο το βίαιο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών. Και διεκδικούν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, που προβάλλουν εδώ και χρόνια με τους αγώνες τους, τα οποία, μεταξύ των άλλων, αφορούν σε καλύτερες τιμές των αγροτικών προϊόντων, στην αύξηση των επενδύσεων στη γεωργία για έργα υποδομής και αγροτική ανάπτυξη, στη μείωση του κόστους παραγωγής, στην ουσιαστική ρύθμιση των αγροτικών χρεών, στην αύξηση των αγροτικών συντάξεων, σε γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ κ.ά.

Στον αγώνα τους οι Θεσσαλοί αγρότες καλούν σε συμπαράσταση και συμπαράταξη τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες και τ' άλλα λαϊκά στρώματα, συνειδητοποιώντας την αναγκαιότητα κοινής δράσης ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που ευθύνεται για όλα τα προβλήματά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θα στείλουν μήνυμα συνέχισης των αγώνων (2015-03-13 00:00:00.0)
Ολοι στην κινητοποίηση! (2005-02-23 00:00:00.0)
Στο πόδι για τις κινητοποιήσεις (2002-08-17 00:00:00.0)
Οι αγώνες φόρος τιμής στη θυσία των κολίγων! (2002-03-23 00:00:00.0)
Συνεχίζουν στο «πνεύμα» του Κιλελέρ! (2002-03-21 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις με νομαρχιακά συλλαλητήρια (1998-11-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ