Κυριακή 29 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις με νομαρχιακά συλλαλητήρια

Με παναγροτικά συλλαλητήρια στις πρωτεύουσες των νομών, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους εναντίον της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης οι αγρότες της Θεσσαλίας. Στα συλλαλητήρια οι ξωμάχοι του θεσσαλικού κάμπου θα πάνε με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα, για να προσδώσουν πιο δυναμικό χαρακτήρα στον αγώνα τους.

Η αρχή γίνεται την ερχόμενη Τετάρτη 2 Δεκέμβρη στην Καρδίτσα. Η Νομαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, που οργανώνει το συλλαλητήριο, αισιοδοξεί ότι η πρώτη φετινή κινητοποίηση σε νομαρχιακό επίπεδο θα έχει μεγάλη επιτυχία και θ' αποτελέσει το έναυσμα για τον πανθεσσαλικό ξεσηκωμό της αγροτιάς. Την επιτυχία εγγυώνται οι αγωνιστικές διαθέσεις των αγροτών του νομού, όπως αναδείχτηκαν και στις μεγάλες περιφερειακές, προειδοποιητικές συγκεντρώσεις - με τη συμμετοχή χιλιάδων αγροτών και εκατοντάδων τρακτέρ - που πραγματοποιήθηκαν στο Λιοντάρι,στον Παλαμά,στο Προάστειο και τους Σοφάδες.

Στο παγκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο αναμένεται να παραβρεθούν, για να εκφράσουν την ενεργό συμπαράστασή τους προς τους αγωνιζόμενους αγρότες, εργαζόμενοι, μαθητές και εκπρόσωποι πολλών μαζικών φορέων του νομού, ενώ την ίδια μέρα οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι της πόλης προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κλείνουν για δύο ώρες τα καταστήματά τους, αγωνιζόμενοι για την επίλυση των προβλημάτων τους, που δημιουργεί η ίδια αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας, σε ανακοίνωσή του, στέκεται αλληλέγγυος στον αγώνα της αγροτιάς,επισημαίνοντας ότι χωρίς αγροτικό εισόδημα δεν μπορεί να λειτουργήσει η αγορά της πόλης, και ζητεί απ' την κυβέρνηση να πληρωθούν άμεσα οι επιδοτήσεις στους βαμβακοπαραγωγούς, στους σιτοπαραγωγούς και τους κτηνοτρόφους.

Τα νομαρχιακά παναγροτικά συλλαλητήρια θα συνεχιστούν στις αρχές της επόμενης βδομάδας και συγκεκριμένα τη Δευτέρα, 7 Δεκέμβρη στα Τρίκαλα,και την Τρίτη, 8 Δεκέμβρη, στη Λάρισα.

Η πάλη της αγροτιάς θα συντονιστεί σε πανθεσσαλικό επίπεδο,όπως έχει αποφασίσει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα ζωτικά και δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

Την Κυριακή, 6 Δεκέμβρη, αναμένεται να επισκεφτεί τη Λάρισα ο υπουργός Γεωργίας, Γ. Ανωμερίτης.Ο υπουργός θα έχει έτσι την ευκαιρία να δει, επιτόπου, τις αγωνιστικές διαθέσεις της αγροτιάς στη Θεσσαλία. Θα έχει - αν το θελήσει - τη δυνατότητα να συζητήσει, επί της ουσίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, στην κατεύθυνση, βεβαίως, της λήψης συγκεκριμένων μέτρων για την επίλυσή τους. Αν, όμως, θα πάει στη Θεσσαλία, σε μια περίοδο που εξελίσσονται οι κινητοποιήσεις, για να επιχειρήσει να ξεγελάσει τον αγροτικό κόσμο με ανέξοδες υποσχέσεις και ταξίματα ή να εκβιάσει και ν' απειλήσει την αγωνιζόμενη αγροτιά με τον αυταρχισμό των ΜΑΤ και των δικαστηρίων, τότε γρήγορα θ' αντιληφθεί πως οι Θεσσαλοί ούτε ξεγελιούνται, ούτε τρομοκρατούνται, στον αγώνα για την επιβίωσή τους.

Οι αγρότες διεκδικούν την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων που αφορούνστην αύξηση των τιμών στα προϊόντα, στη μείωση του κόστους παραγωγής, στη ρύθμιση των χρεών, στην εξασφάλιση συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στο σταμάτημα των διώξεων και στη νομοθετική ρύθμιση των δικών σε βάρος πάνω από 10.000 αγωνιστών της αγροτιάς. Εχουν δε, συνειδητοποιήσει, ότι για να λυθούν τα προβλήματά τους δεν αρκούν κάποιες δραχμούλες παραπάνω στις τιμές των προϊόντων, αλλά απαιτείται η αλλαγή όλων των κανονισμών της ΕΕ, που πλήττουν κύρια όλες τις καλλιέργειες, η αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την αναθεώρηση της ΚΑΠ και από τις "νέες πολιτικές" στα πλαίσια της "Ατζέντας 2000". Γι' αυτό και ο αγώνας τους αποσκοπεί στην ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, η οποία κηρύσσει "ανεπιθύμητους" στην Ελλάδα της ΟΝΕ, εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες της χώρας μας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με μπροστάρη την ΠΑΣΥ (2008-11-21 00:00:00.0)
Οι Μυρμιδόνες «εκστρατεύουν» στην Κέρκυρα (2003-05-03 00:00:00.0)
Αγωνιστικό ραντεβού στη γιορτή του Κιλελέρ (2001-02-18 00:00:00.0)
Την Παρασκευή το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο (2000-02-22 00:00:00.0)
Αποφάσεις κλιμάκωσης των αγώνων (2000-01-05 00:00:00.0)
Πολιόρκησαν τις πόλεις (1999-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ