Κυριακή 29 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΛΠΑΠ
Στάσεις εργασίας την Τρίτη και Τετάρτη

Συνεχίζονται και την ερχόμενη βδομάδα οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, με νέες στάσεις εργασίας στον ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ).

Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ αποφάσισαν σε Γενική τους Συνέλευση να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ανεξάρτητα από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων (ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη με τις ψήφους μόνο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ). Επίσης, αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, με σκοπό να ακυρώσουν στην πράξη τους αντεργατικούς - αναχρονιστικούς κανονισμούς εργασίας.

Ετσι, για μεθαύριο Τρίτη και την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ έχουν κηρύξει νέες στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10 π.μ., ενώ την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ., κατά τη διάρκεια της οποίας θα συγκαλέσουν νέα Γενική Συνέλευση, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Στάση αναμονής τηρούν και οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τα πράσινα λεωφορεία (ΗΣΑΠ), προαναγγέλλοντας ότι και από την πλευρά τους θα υπάρξει αντίδραση, για να μην εφαρμοστούν οι αντεργατικοί κανονισμοί εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ