Τετάρτη 5 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Αποφάσεις κλιμάκωσης των αγώνων

Συλλαλητήρια στις 19 Γενάρη σε  Καρδίτσα , Τρίκαλα και ακολουθεί στις 24 του μήνα η Λάρισα

Αποφασισμένοι για μια ακόμη χρονιά να συνεχίσουν τους αγώνες τους, δηλώνουν οι αγρότες της Θεσσαλίας
Αποφασισμένοι για μια ακόμη χρονιά να συνεχίσουν τους αγώνες τους, δηλώνουν οι αγρότες της Θεσσαλίας
Στους δρόμους του αγώνα βγαίνουν ξανά οι αγρότες της Θεσσαλίας διεκδικώντας λύση των πολλών και οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και με στόχο ν' ανατρέψουν την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που δημιουργεί, οξύνει και πολλαπλασιάζει αυτά τα προβλήματα.

Σύμφωνα με αποφάσεις που λαμβάνονται από τις αγροτικές οργανώσεις, ο αγώνας συνεχίζεται με Νομαρχιακά συλλαλητήρια μέσα στο Γενάρη με προοπτική να συντονιστεί σε πανθεσσαλικό επίπεδο στις αρχές του επόμενου μήνα. Στο διεκδικητικό πλαίσιο των αιτημάτων των Θεσσαλών αγροτών περιλαμβάνονται όλα εκείνα που προβλήθηκαν στις μεγάλες κινητοποιήσεις των 5 τελευταίων χρόνων και δεν ικανοποιήθηκαν από την κυβέρνηση. Στην πρώτη σειρά της ιεράρχησης των αιτημάτων βρίσκονται αυτά που αφορούν στην κατάργηση των κανονισμών και άλλων αντιαγροτικών μέτρων που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες - με τη συμμετοχή και της ελληνικής κυβέρνησης - κι επιβάλλουν περιορισμούς στις καλλιέργειες, ποσοστώσεις στην παραγωγή και πρόστιμα συνυπευθυνότητας. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο πρόβλημα του βαμβακιού, που φέτος οξύνεται ακόμα περισσότερο με τη νέα μείωση της τιμής του προϊόντος, την αύξηση του προστίμου συνυπευθυνότητας και άλλα μέτρα που αποσκοπούν στη μείωση της βαμβακοκαλλιέργειας στη χώρα μας και στην ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση του εισοδήματος των βαμβακοπαραγωγών. Και βεβαίως στα αιτήματα των αγροτών περιλαμβάνονται η ουσιαστική ρύθμιση των αγροτικών χρεών, η μείωση του κόστους παραγωγής, η αποζημίωση για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι θεομηνίες και η ενίσχυση των εισοδημάτων των πληγέντων παραγωγών, το σταμάτημα των δικαστικών διώξεων σε βάρος των αγωνιστών της αγροτιάς κ.ά.

Στην Καρδίτσα

Με παναγροτικό συλλαλητήριο στις 19 Γενάρη στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες του νομού.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα, επισημάνθηκε ότι οι αγρότες μόνο με την ενωμένη πάλη τους θα μπορέσουν ν' ανατρέψουν την αντιαγροτική πολιτική ξεκληρίσματός τους. Η φετινή χρονιά για τους αγρότες της Καρδίτσας είναι η χειρότερη, καθώς οι καλλιέργειές τους υπέστησαν τεράστιες ζημιές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για το λόγο αυτό ένα από τα άμεσα αιτήματα που θέτουν στην κυβέρνηση είναι η κάλυψη του χαμένου εισοδήματός τους. Μεγάλα προβλήματα δημιουργούν τα νέα αντιαγροτικά μέτρα που προωθεί το διευθυντήριο των Βρυξελλών, όπως αυτά για τη βαμβακοκαλλιέργεια, τα οποία θα εξοντώσουν τους αγρότες.

Ολες αυτές τις μέρες κλιμάκια εκπροσώπων των Ομοσπονδιών και των Αγροτικών Συλλόγων του νομού περιοδεύουν σε χωριά της Καρδίτσας όπου πραγματοποιούνται ενημερωτικές συγκεντρώσεις. Ταυτόχρονα θα γίνουν επαφές και με εκπροσώπους άλλων φορέων του νομού, προκειμένου να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση των άλλων λαϊκών στρωμάτων στον αγώνα των αγροτών και να λάβει το συλλαλητήριο παλλαϊκό χαρακτήρα.

Στα Τρίκαλα

Παναγροτικό συλλαλητήριο με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα θα πραγματοποιήσουν στις 19 Γενάρη και οι αγρότες των Τρικάλων στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η απόφαση για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου ελήφθη σε σύσκεψη εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη», της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Αλληλεγγύη» και των αγροτικών συλλόγων Τρικάλων.

Οι αγρότες του νομού προετοιμάζονται εντατικά να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο, προειδοποιώντας ότι ο αγώνας για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ θα ενταθεί. Στις επαρχίες και στα χωριά του νομού πραγματοποιούνται ενημερωτικές συσκέψεις και συγκεντρώσεις, όπου εκφράζεται η αποφασιστικότητα του αγροτικού κόσμου να συγκρουστεί με την αντιαγροτική πολιτική για να μπορέσει να μείνει στα χωριά του και να καλλιεργεί τη γη του.

Στη Λάρισα

Οι αγρότες της Λάρισας θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους στις 24 του μήνα με παναγροτικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της πόλης, μετά από απόφαση που πάρθηκε χθες βράδυ στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι η λύση των οξυμένων και χρόνιων προβλημάτων των αγροτών βρίσκεται μόνο στο δρόμο του ενωμένου αγώνα. Οσον αφορά στα δήθεν μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση τονίστηκε ότι όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των αγροτών, αλλά αντίθετα πολλαπλασιάζουν και οξύνουν τα προβλήματά τους. Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η διάθεση για πανθεσσαλικό συντονισμό δράσης.

Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν περιοδείες μελών της νομαρχιακής συντονιστικής επιτροπής αγώνα σε χωριά της Λάρισας για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν προπαρασκευαστικές συγκεντρώσεις σε επαρχίες του νομού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προετοιμάζονται για τα συλλαλητήρια (2003-01-14 00:00:00.0)
Στο πόδι για τις κινητοποιήσεις (2002-08-17 00:00:00.0)
Οι αγώνες φόρος τιμής στη θυσία των κολίγων! (2002-03-23 00:00:00.0)
Συνεχίζουν στο «πνεύμα» του Κιλελέρ! (2002-03-21 00:00:00.0)
Με αποφασιστικότητα στο νέο αγωνιστικό ξεκίνημα (2002-03-08 00:00:00.0)
Για τη συνέχιση των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς (2002-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ