Τετάρτη 5 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγωνιστικό Μέτωπο στον ΟΤΕ

Συγκροτήθηκε από την ΕΣΚ, τη ΔΗΣΚΙ, ανεξάρτητες δυνάμεις και συνδικαλιστές και στόχος του είναι ο ταξικός επαναπροσανατολισμός του συνδικαλιστικού κινήματος. Πρώτη μεγάλη μάχη οι εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Τεχνικών

Ψηφοδέλτια συσπείρωσης και πάλης ευρύτερων δυνάμεων στον ΟΤΕ, κόντρα στην κυβερνητική πολιτική, στην ιδιωτικοποίηση και στη μετατροπή του Οργανισμού σε πολυεθνική του «τζόγου», υποστηρίζει η παράταξη της ΕΣΚ, στις εκλογές των συνδικάτων στην πορεία για το συνέδριο της ΟΜΕ - ΟΤΕ. Οι ενωτικές πρωτοβουλίες της παράταξης βρήκαν ανταπόκριση, με τη δημιουργία του «Αγωνιστικού Μετώπου» πάλης για πραγματικά ταξικά συνδικάτα, που συσπειρώνει τις δυνάμεις της ΕΣΚ, της ΔΗΣΚΙ, άλλες ανεξάρτητες δυνάμεις στον ΟΤΕ και συνδικαλιστές. Την πρώτη μάχη του, το ψηφοδέλτιο του «Αγωνιστικού Μετώπου» θα τη δώσει στις εκλογές της Πανελλήνιας Ενωσης Τεχνικών (ΠΕΤ - ΟΤΕ) που θα γίνουν από 21-25 Φλεβάρη. Η δημιουργία και η απήχηση που έχει το «Αγωνιστικό Μέτωπο» θορύβησε την κυβερνητική παράταξη στον ΟΤΕ, που ήδη έβαλε σε λειτουργία τα γνωστά «εκσυγχρονιστικά» εργαλεία των εκβιασμών και των πιέσεων, προκειμένου πρώην μέλη και στελέχη της ΠΑΣΚΕ να μην ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο του «Αγωνιστικού Μετώπου».

«Η επιλογή αυτή - υπογραμμίζει η ΕΣΚ - ΟΤΕ - θα προσδώσει νέα δυναμική και μεγαλύτερη ώθηση στην προσπάθειά μας για τον ταξικό επαναπροσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος. Θα δώσει αισιοδοξία στους συναδέλφους, θα δείξει το δρόμο και της δικιάς τους διεξόδου, από το τούνελ των αυτοδυναμιών, της αλαζονείας, των ανεξέλεγκτων και κλειστών πλειοψηφιών απέναντι στα προβλήματα των εργαζομένων.» Σήμερα, τονίζεται στην ανακοίνωση της παράταξης, το συνδικαλιστικό κίνημα στον ΟΤΕ σέρνεται πίσω από τις αποφάσεις της κυβέρνησης και της διοίκησης, αποδέχεται και υλοποιεί τις δικές τους επιλογές στο όνομα του «εκσυγχρονισμού», της ΟΝΕ και της «παγκοσμιοποίησης». Τα παραδείγματα πολλά: Ιδιωτικοποίηση, θυγατρικές, εκχώρηση έργου και υπηρεσιών σε ιδιώτες και εργολάβους, ασφαλιστικό, μισθολόγιο, μαζική μείωση προσωπικού, ανατροπή εργασιακών σχέσεων, μαύρη εργασία, μερική απασχόληση (τρίωρα, οχτάμηνα) κ.λ.π.

Η επίθεση στα δικαιώματά μας και τη δουλιά μας συνεχίζεται και εντείνεται, ενώ τα συνδικάτα στον ΟΤΕ με ευθύνη κύρια της αυτοδύναμης ΠΑΣΚΕ, αλλά και της ΔΑΚΕ και της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» - η κάθε μια με τη δική της μεγάλη ή μικρότερη συμμετοχή - κάνουν «συνδικαλισμό» των διαδρόμων, υπόγειας ή φανερής συναλλαγής. Με τον τρόπο αυτό εντείνουν την απογοήτευση και την αποστράτευση των εργαζομένων, πετυχαίνουν την αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος, δηλαδή τον «εκσυγχρονισμό του»...

Η ΕΣΚ - ΟΤΕ μπροστά στις εκλογικές αναμετρήσεις στα πρωτοβάθμια σωματεία του ΟΤΕ για την εκλογή νέων ΔΣ, αντιπροσώπων για το εκλογικό συνέδριο της ΟΜΕ - ΟΤΕ, το ΕΚΑ και τη ΓΣΕΕ, καλεί τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια συνεργασίας της ΕΣΚ, της ΔΗΣΚΙ και άλλων δυνάμεων, ν' ανατρέψουν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα συνδικάτα του χώρου και να πάνε κόντρα σε εκείνες τις δυνάμεις που μετέτρεψαν τις Ομοσπονδίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα σε ντίλερς των κυβερνητικών αποφάσεων, των επιλογών της μεγάλης εργοδοσίας και των διοικήσεων των ΔΕΚΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ