Σάββατο 23 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ
Οι αγώνες φόρος τιμής στη θυσία των κολίγων!
  • Στη Λάρισα, στις 31 του Μάρτη, ο πανελλαδικός αγωνιστικός γιορτασμός του Κιλελέρ
  • Μπλόκα και συλλαλητήρια των αγροτών της Καρδίτσας, των Φαρσάλων και του Τυρνάβου

Με παναγροτικό συλλαλητήριο, την Κυριακή 31 του Μάρτη, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, θα γίνει φέτος ο πανελλαδικός γιορτασμός του Κιλελέρ. Ο φετινός γιορτασμός της 92ης επετείου του ξεσηκωμού και της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων λαμβάνει χώρα εν μέσω των συνεχιζόμενων αγροτικών κινητοποιήσεων για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σε αγωνιστικό αναβρασμό βρίσκεται, για μια ακόμα φορά, η Θεσσαλία, καθώς ο αγροτικός κόσμος έχει ξεσηκωθεί κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης να βγάλει εκτός επιδότησης κοντά στους 200.000 τόνους βαμβακιού, από τους οποίους πάνω από 55.000 τόνοι αφορούν στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς. Αγανακτισμένοι με την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι και οι καπνοπαραγωγοί της περιοχής, η επιδότηση των οποίων κόβεται σε λίγο καιρό, όπως και οι παγετόπληκτοι, που βλέπουν τώρα ότι ήταν ψεύτικες οι υποσχέσεις για δίκαιες αποζημιώσεις, που έδιναν οι κυβερνώντες στη διάρκεια των τελευταίων αγροτικών κινητοποιήσεων.

Στα πλαίσια, λοιπόν, των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων, την ερχόμενη Τρίτη, 26 του Μάρτη, θα πραγματοποιηθεί αγροτικό συλλαλητήριο στα Φάρσαλα - στις 11 π.μ. στην πλατεία Αγοράς - και την επόμενη μέρα, την Τετάρτη 27 του Μάρτη, οι αγρότες της Καρδίτσας θα βγουν με τα τρακτέρ στους δρόμους και θα στήσουν μπλόκα σε κομβικά σημεία του νομού. Η απόφαση για την αγωνιστική κινητοποίηση των αγροτών της Καρδίτσας πάρθηκε, χτες, σε σύσκεψη εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων που συγκάλεσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Τα μπλόκα θα στηθούν στα Γεφύρια, στο Δέλτα Καρδίτσας, στο Δέλτα Ιτέας, στον Πάμισο και στον Πρόδρομο.

Για την επιτυχία της αγωνιστικής κινητοποίησης την ερχόμενη Τετάρτη, αλλά και για τη μαζική συμμετοχή των αγροτών της Καρδίτσας στο παναγροτικό συλλαλητήριο για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 92ης επετείου του Κιλελέρ, γίνονται ενημερωτικές συγκεντρώσεις και περιοδείες στα χωριά του νομού.

Στον Τύρναβο

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι προετοιμασίες για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, με τρακτέρ, που πραγματοποιούν την Παρασκευή 5 του Απρίλη οι αγρότες της Επαρχίας Τυρνάβου, διεκδικώντας δίκαιες αποζημιώσεις για τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τον παγετό του περασμένου Γενάρη. Το συλλαλητήριο, που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή των Παγετόπληκτων της περιοχής, θα πραγματοποιηθεί έξω από το Οινοποιείο Τυρνάβου, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ