Σάββατο 23 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
«Απ' όλα έχει ο μπαξές» των καταγγελιών στην «ελεύθερη αγορά»

Τα ενοίκια και τα ινστιτούτα αφορούσαν οι περισσότερες καταγγελίες που δέχτηκε η διεύθυνση προστασίας καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης μέσα στο 2001 αλλά και κατά το πρώτο δίμηνο του 2002. Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, μέσα στο 2001 δέχτηκε, είτε γραπτά είτε τηλεφωνικά μέσω του «1720» 5.328 καταγγελίες καταναλωτών οι οποίες αφορούν κυρίως ενοίκια, κέντρα αδυνατίσματος και ηλεκτρικά είδη. Ειδικότερα, δε, εκείνα που έγιναν τηλεφωνικά αφορούσαν πρωτίστως τα ενοίκια (1.729), ακολουθούν τα ινστιτούτα (834) τα ηλεκτρικά είδη (477) και λοιπές υπηρεσίες και προϊόντα.

Στις καταγγελίες των καταναλωτών, οι οποίοι απευθύνθηκαν στο υπουργείο Ανάπτυξης μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2002 προστέθηκαν πολλά που αφορούν το ευρώ. Συγκεκριμένα, στο σύνολο των 1.334 καταγγελιών οι 278 αφορούσαν το νέο νόμισμα, ενώ τα ενοίκια εξακολουθούσαν να κατέχουν την πρώτη θέση σε αριθμό καταγγελιών που προκάλεσαν.

Διαφορετικά εμφανίζονται τα πράγματα στη λίστα της Ενωσης Καταναλωτών «Ποιότητα Ζωής» (ΕΚΠΟΙΖΩ) όπου σε σύνολο 17.784 παραπόνων - καταγγελιών που δέχτηκε το 2001 την «πρωτιά» εμφανίζονται να έχουν εκείνα που αφορούν την ασφάλεια των τροφίμων. Ακολουθούν οι τράπεζες, κυρίως για ζητήματα που αφορούν πιστωτικές κάρτες, δάνεια και καταθέσεις, οι διαφημίσεις και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα ινστιτούτα αισθητικής, ενώ σημαντικό αριθμό καταγγελιών δέχτηκε η Ενωση για την ιδιωτική ασφάλιση που βρίσκεται στην πέμπτη θέση της σχετικής κατάταξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ