Σάββατο 23 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΣΕΡΡΕΣ
Αγροτική σύσκεψη την ερχόμενη Τετάρτη

Τους αγρότες του νομού Σερρών, καθώς και τους συνεπείς αγωνιστικούς αγροτικούς και μαζικούς φορείς του νομού, καλούν σε σύσκεψη η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα αγροτών και η Πανελλαδική Αγροτική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), με σκοπό να γίνει σχεδιασμός κλιμάκωσης του αγώνα, με πλαίσιο αιτήματα και μορφές πάλης που χρόνια τώρα ακολουθεί το συνεπές αγροτικό κίνημα. Η σύσκεψη πραγματοποιείται την Τετάρτη, 27 του Μάρτη, στις 7μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα του Νέου Σκοπού του Δήμου Στρυμόνα.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα αγροτών νομού Σερρών, οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το βαμβάκι και τον καπνό αναδεικνύουν σ' όλο της το μεγαλείο, σε ποια Ευρωπαϊκή Ενωση οδήγησαν τους αγρότες το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και τι μέλλον ξανοίγεται μπροστά τους, εάν συνεχίσουν να τους πιστεύουν και να τους ακολουθούν.

«Ενώ μέχρι χτες μας κορόιδευαν και έλεγαν ψέματα ότι θα επιδοτηθούν ενιαία όλες οι ποσότητες βαμβακιού, τώρα που αποκαλύφθηκε η απάτη και αναρτήθηκαν οι καταστάσεις των ενστάσεων, όπου φαίνεται το κόψιμο της επιδότησης από όλους σχεδόν τους μικρομεσαίους αγρότες για ένα ποσοστό της παραγωγής τους, επιχειρούν ξεδιάντροπα να σπείρουν τη σύγχυση και τη διάσπαση ανάμεσα μας με την παρακάτω μεθοδολογία:

»Το μεν ΠΑΣΟΚ, αλλά και διάφορα κυβερνητικά και συνδικαλιστικά του στελέχη, παριστάνει τον προστάτη των αγροτών λέγοντάς τους να μη διεκδικήσουν την επιδότηση ολόκληρης της παραγωγής τους, γιατί αυτό δεν πρόκειται να γίνει, αλλά την εξαίρεση της περιοχής τους από τις περικοπές έτσι που το πρόστιμο να πάει σε άλλη περιοχή!

»Η ΝΔ και τα συνδικαλιστικά τους στελέχη παριστάνουν την "απατημένη σύζυγο" και τη "μετανοούσα Μαγδαληνή" ότι δήθεν τους "έριξε" η κυβέρνηση από αυτά που τους υποσχέθηκε, προκειμένου να διαλύσουν τα δεκάδες μπλόκα της αγροτιάς σ' όλη την Ελλάδα. Και οι δύο τους προσπαθούν πάση θυσία να βγάλουν λάδι τα αφεντικά τους, δηλαδή τις πολυεθνικές και την Ευρωπαϊκή Ενωση», τονίζεται στην ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής.

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Είναι καθαρό πως ιδιαίτερα η ΝΔ προσπαθεί μέσα από την απελπισία και τη δυστυχία που γεννά η πολιτική ξεκληρίσματος της αγροτιάς από την ΕΕ, να σπείρει συγχύσεις, να εμφανιστεί ως λευκή περιστερά και να αρπάξει ψήφους δυσαρεστημένων για να τους οδηγήσει μια και καλή στον ίδιο λάκκο των λεόντων». Οι ενέργειες της ΟΔΑΣ Σερρών, αλλά και της ΟΑΣ, που, ας σημειωθεί, πρόκειται για ομοσπονδίες - σφραγίδες, να κάνουν το συλλαλητήριο φιάσκο την Τετάρτη 20/3 και την πανελλαδική δήθεν σύσκεψη των αγροτών στις Σέρρες το Σάββατο 23/3 είναι ενέργειες που «βάζουν πλάτη» σ' αυτά τα σχέδια διάσπασης και εγκλωβισμού των αγροτών στα συμφέροντα της ΕΕ και των πολυεθνικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ