Σάββατο 23 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Στη Λάρισα 31 του Μάρτη ο γιορτασμός

Παλλαϊκό αγωνιστικό κάλεσμα για το γιορτασμό της επετείου του Κιλελέρ απευθύνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού Λάρισας. Η συγκέντρωση, 31 του Μάρτη στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, είναι η συνέχεια των αγροτικών αγώνων ενάντια στην πολιτική ξεκληρίσματος της μικρής και μεσαίας αγροτιάς που σήμερα εφαρμόζουν η Ευρωπαϊκή Ενωση και η κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

«Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας καλεί όλο το λαό του νομού μας στον παλλαϊκό γιορτασμό της επετείου του ΚΙΛΕΛΕΡ την Κυριακή 31 Μάρτη ώρα 12 το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς καθημερινά μεγαλώνουν και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα και στην εγκατάλειψη των χωραφιών και των χωριών μας.

  • Ποσοστώσεις και πρόστιμα συνυπευθυνότητας ολοένα και μεγαλύτερα χρόνο με το χρόνο σε κάθε νέο κανονισμό που ψηφίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση και υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΚ στη χώρα μας.
  • Αύξηση του κόστους παραγωγής και μείωση των κερδών του αγρότη.
  • Ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ, του ΕΛΓΑ.
  • Ο αγρότης αφήνεται στο έλεος της τύχης απροστάτευτος σε οποιοδήποτε καιρικό φαινόμενο, χωρίς αποζημιώσεις για την παραγωγή του.
  • Η ξηρασία παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις στο νομό μας, αλλά κανένα έργο δε γίνεται και δε χρηματοδοτείται.
  • Συντάξεις πείνας χωρίς εξασφαλισμένη την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για την οποία πρέπει να πληρώσουμε.

Τα τελευταία χρόνια όπως και φέτος το αγροτικό κίνημα έχει δώσει σκληρούς μαζικούς αγώνες για να ανακόψει αυτή την πορεία ξεκληρίσματος της μικρής και μεσαίας αγροτιάς. Ο,τι κερδίσαμε το κερδίσαμε κάτω από τη σκληρή πάλη με την αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης.

Χρειάστηκε το ΚΙΛΕΛΕΡ το 1910 για να πάψουν οι παππούδες μας να είναι κολίγοι, για να καταφέρουν να αποκτήσουν ένα κομμάτι γης για να γλιτώσουν από την τυραννία των τσιφλικάδων.

Επιβάλλεται σήμερα με τους αγώνες μας να ανατρέψουμε αυτή την αντιαγροτική πολιτική ώστε να μη γίνουμε εμείς σήμερα κολίγοι των σύγχρονων τσιφλικάδων του 21ου αιώνα.

Οι αγρότες μαζί με τους εργάτες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία αγωνίζονται ενωμένοι για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που πλήττει το ίδιο βάρβαρα όλους. Στην ενότητα των λαϊκών στρωμάτων βρίσκεται η δύναμη που θα ανατρέψει αυτή την πολιτική.

Το ΚΙΛΕΛΕΡ δεν μπορεί να τιμηθεί με κακοστημένες κυβερνητικές φιέστες που για μια ακόμη φορά θα εξαγγελθούν τα ανύπαρκτα φιλοαγροτικά έργα και η ανύπαρκτη φιλοαγροτική πολιτική. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα τα έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές και χορτάσαμε πια από τις υποσχέσεις. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Την εκτροπή του Αχελώου, τις φετινές εξαγγελίες που δήθεν δε θα υπήρχαν επιλέξιμες και μη επιλέξιμες ποσότητες στο βαμβάκι ή το γεγονός ότι θα αποζημιωνόταν στο 100% της ζημιάς οι αγρότες που επλήγησαν από τον παγετό;

Το ΚΙΛΕΛΕΡ δεν μπορεί να τιμηθεί ούτε με δήθεν αγωνιστική συμμετοχή σε αυτές τις κυβερνητικές φιέστες που τις νομιμοποιεί.

Οι αγρότες δεν ξεχνούν ποιοι κάλεσαν και έδωσαν βήμα στα πολυμελή κλιμάκια του υπουργείου Γεωργίας για να επιχειρήσουν τον αποπροσανατολισμό των μικρομεσαίων αγροτών.

Δεν ξεχνούν επίσης ποιοι βάζουν πλάτες για να περάσει η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, νοθεύοντας το περιεχόμενο των αιτημάτων της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Τιμή στο ΚΙΛΕΛΕΡ σήμερα σημαίνει:

Συνεχίζουμε τον αγώνα των μπλόκων.

Ενωμένοι παλεύουμε για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής Ευρωπαϊκής Ενωσης και κυβέρνησης.

  • Στο χώρο της εκδήλωσης θα δοθεί μεγάλη λαϊκή συναυλία με το συγκρότημα του Λάκη Χαλκιά.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοι στο Κιλελέρ! (2010-03-19 00:00:00.0)
Ολοι στο Κιλελέρ! (2005-03-19 00:00:00.0)
Το Κιλελέρ του 2005 (2005-03-18 00:00:00.0)
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ την Κυριακή! (2004-03-17 00:00:00.0)
Σύμβολο αγώνα η εξέγερση του Κιλελέρ (2000-03-02 00:00:00.0)
Οι εξεγερμένοι του Κιλελέρ δείχνουν το δρόμο (1997-03-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ