Τετάρτη 17 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ την Κυριακή!

Για την επιτυχία της αγωνιστικής συγκέντρωσης γιορτασμού της 94ης επετείου του Κιλελέρ, την Κυριακή, στις 11 το πρωί, στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, προετοιμάζονται οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Νομών Λάρισας και Καρδίτσας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων «Η Ανοιξη». Οι τρεις Ομοσπονδίες, που ανήκουν στην ΠΑΣΥ και διοργανώνουν τη συγκέντρωση, καλούν τους αγρότες σε μαζική συμμετοχή για να τιμήσουν την εξέγερση του Κιλελέρ.

Για την καλύτερη οργάνωση του αγωνιστικού γιορτασμού, συνεδρίασαν τα Διοικητικά Συμβούλια και των τριών ομοσπονδιών, όπου συζητήθηκαν και οι αρνητικές εξελίξεις που προδιαγράφονται σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών με τα νέα αντιαγροτικά μέτρα της Ενδιάμεσης Αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μέτρα, που θα θέσει σε εφαρμογή η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας και εντείνοντας την αντιαγροτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και για τα οποία αποφασίστηκαν εξορμήσεις και περιοδείες σε χωριά της περιοχής για την ενημέρωση των αγροτών.

Οπως τόνισε ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, κατά τη συνεδρίαση της διοίκησης, οι αγρότες είναι ενάντια, τόσο στην παλιά, όσο και στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, που ως στόχο έχει το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και τη συγκέντρωση της γης σε λίγους μεγαλοαγρότες τσιφλικάδες. Αναφερόμενος δε στην ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, τόνισε χαρακτηριστικά ότι ήταν ήταν «όνειρο» μιας νύχτας για τους αγρότες που την ψήφισαν, καθώς, ξυπνώντας την άλλη μέρα, ήρθαν αντιμέτωποι με τα προβλήματά τους, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα ανάπτυξης αγώνων της αγροτιάς για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Στην όξυνση των προβλημάτων των μικρομεσαίων αγροτών από την εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, αλλά και σ' αυτά που θα δημιουργηθούν από την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ, αναφέρθηκε και ο Σπ. Τσιοτινός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων «Η Ανοιξη», στη συνεδρίαση της διοίκησης, υπογραμμίζοντας ότι οι αγρότες πρέπει να διεκδικήσουν αγωνιστικά το δίκιο τους για να παραμείνουν τα χωράφια τους και τα χωριά τους.

Και στη Λάρισα, όπου συνεδρίασε η διοίκηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, ο πρόεδρός της, Γ. Πατάκης, αναφέρθηκε στα επίκαιρα μηνύματα της εξέγερσης του Κιλελέρ, επισημαίνοντας ότι πριν από 94 χρόνια οι κολίγοι της Θεσσαλίας ξεσηκώθηκαν ενάντια στους τσιφλικάδες για να πάρουν ένα κομμάτι γης και σήμερα τα μονοπώλια, οι πολυεθνικές και οι μεγαλοτσιφλικάδες προσπαθούν να το πάρουν πίσω, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, παρά η σύγκρουση και η ανατροπή αυτών των πολιτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ