Παρασκευή 19 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΥ
Ολοι στο Κιλελέρ!

Συνέντευξη Τύπου, χτες, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 100ής επετείου του Κιλελέρ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις εκδηλώσεις τιμής της 100ής επετείου της εξέγερσης του Κιλελέρ, οι οποίες θα κορυφωθούν με τον αγωνιστικό γιορτασμό, την Κυριακή 28 Μάρτη, που οργανώνει η ΠΑΣΥ στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, απηύθυναν στους μικρομεσαίους αγρότες, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, τα μέλη της διοίκησης της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΝΣΛ).

Το 2010 για μας είναι «έτος Κιλελέρ» - τόνισε ο Ρ. Μαρούδας, πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ - και με το γιορτασμό του, ένα μήνα μετά τον ηρωικό αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, που δόθηκε για 25 μερόνυχτα στα μπλόκα, στέλνουμε μήνυμα συνέχισης της πάλης μας κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και των ελληνικών κυβερνήσεων. Η ΕΟΑΣΝΛ - πρόσθεσε - που ανήκει στη δύναμη της ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες στον αγωνιστικό γιορτασμό για ν' αναδείξουμε τις διεκδικήσεις μας και ότι υπάρχει η δυνατότητα με τον ενωμένο αγώνα μας ν' ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που μας ξεκληρίζει. Και καλούμε να δώσουν δυναμικό «παρών» - κατέληξε - και όλοι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα γιατί απαραίτητη προϋπόθεση, για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας, αποτελεί η συγκρότηση ενός κοινού αγωνιστικού μετώπου, το οποίο θα αγωνίζεται κατά της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων τιμής της 100ής επετείου του Κιλελέρ, εκδήλωση θα γίνει, αύριο Σάββατο, στην Αγιά (11.30 το πρωί, στην «Κιβωτό») όπου το Φλεβάρη του 1909 οι κολίγοι της επαρχίας είχαν πραγματοποιήσει δυναμικό συλλαλητήριο απαιτώντας να πάρουν τη γη τους από τους τσιφλικάδες. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Β. Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ.

Μεθαύριο Κυριακή 21 Μάρτη, στις 11.30 το πρωί, εκδήλωση θα γίνει στα Ορφανά Καρδίτσας, όπου την 1η Μάρτη του 1910 τετρακόσιοι κολίγοι, οπλισμένοι με γκράδες, σταμάτησαν το τρένο, λίγο παραπέρα από το σταθμό, δηλώνοντας ότι αν δε γίνει απαλλοτρίωση, θα καταστρέψουν τη γραμμή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ