Παρασκευή 19 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΒΣΑ
Αδικος ο φόρος πολυτελείας για τους «μικρούς»

Την αγανάκτησή της για την επιβολή φόρου πολυτελείας 10% σε όλα τα είδη του κλάδου της αργυροχρυσοχοΐας, εκφράζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Καταγγέλλοντας την πολιτική της κυβέρνησης, σημειώνει ότι «τα είδη αργυροχρυσοχοΐας δεν είναι όλα είδη πολυτελείας. Αντίθετα πολλά από αυτά, όπως βέρες, σταυροί, αλυσίδες και άλλα δώρα, είναι συνδεδεμένα με θρησκευτικές, πολιτιστικές και άλλες παραδόσεις του λαού μας. Γνωρίζετε ότι ο κλάδος της αργυροχρυσοχοΐας, όπως άλλωστε και όλη η βιοτεχνία, είναι στα πρόθυρα της καταστροφής εξαιτίας των εισαγόμενων προϊόντων, όχι μόνο από χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και από τρίτες χώρες όπως Κίνα - Ινδία - Πακιστάν - Τουρκία και αλλού, τα οποία εκτοπίζουν τα αντίστοιχα βιοτεχνικά προϊόντα».

Και συνεχίζει η ΟΒΣΑ: «Με τη συγκεκριμένη απόφαση, να επιβάλετε φόρο πολυτελείας στα είδη αργυροχρυσοχοΐας, προσθέτετε ένα ακόμη δυνατό χτύπημα στους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες του κλάδου. Κατά τη γνώμη μας, βάζετε λουκέτο στα μικρά εργαστήρια και μαγαζιά του κλάδου. Σας υπενθυμίζουμε ότι εκτός από το φόρο πολυτελείας του 10%, μας επιβάλλετε αύξηση του ΦΠΑ κατά 2% που κύρια θα βαρύνει τους επαγγελματοβιοτέχνες και τα λαϊκά στρώματα».

Η ΟΒΣΑ επισημαίνει και τις πρόσθετες επιβαρύνσεις, όπως δημοτικά τέλη, υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, τιμολόγια ΔΕΚΟ, που επιβαρύνουν τα μικρομάγαζα, για να τονίσει: «Σας καλούμε να ανακαλέσετε το άδικο μέτρο και να επιβάλετε φόρο πολυτελείας στις μεγάλες επιχειρήσεις με φορολογικό συντελεστή των κερδών τους στο 45%. Στους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες αφορολόγητο εισόδημα στα 20.000 ευρώ και 40.000 ευρώ για την οικογένεια. Κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων και κάθε εξολογιστικού τρόπου φορολόγησης. Προστασία της ντόπιας βιοτεχνικής παραγωγής απ' τα εισαγόμενα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ