Παρασκευή 19 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ - ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ
Στις κρίσεις υπάρχουν οι «ευκαιρίες»

Επαφές με πολυμελή αντιπροσωπεία του Αμπού Ντάμπι είχαν χτες κυβερνητικά στελέχη, στο περιθώριο επιχειρηματικής συνάντησης Ελλάδας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα. Η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη, η οποία μίλησε στην εκδήλωση, έκανε λόγο για «ευκαιρία που θα αποφέρει αμοιβαία οφέλη και στις δύο χώρες, σε δύσκολες στιγμές». Από την πλευρά τους τα Εμιράτα, και ιδίως το Αμπού Ντάμπι, ενδιαφέρονται επίσης να ενδυναμώσουν τις επιχειρηματικές σχέσεις τους, πολύ περισσότερο που τους προσφέρονται συμφωνίες όπως της εξαγοράς του 75% των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από την «Αbu Dhabi Μar» με «πανωπροίκι» από την κυβέρνηση σε χρήμα και νέες παραγγελίες, επιβεβαιώνοντας ότι χρήμα για το μεγάλο κεφάλαιο υπάρχει.

Στη συνάντηση της Λ. Κατσέλη με την αντιπροσωπεία του Αμπού Ντάμπι, εκφράστηκε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για «συνεργασία» σε τρεις τομείς: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Λιμάνια και υποδομές. Πολιτισμός και τουρισμός. Με τον ειδικό απεσταλμένο της κυβέρνησης του Αμπού Ντάμπι και υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συναντήθηκε και η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη. Συζητήθηκαν θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με έμφαση στη διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών για το Αμπού Ντάμπι στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την υπουργό Οικονομίας, ο διμερής όγκος εμπορικών συναλλαγών με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αυξήθηκε το 2008 κατά 14,69% σε σχέση με το 2007. Την ίδια περίοδο οι ελληνικές εξαγωγές προς τα Εμιράτα αυξήθηκαν κατά 9,5%. Περισσότερες από 140 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων δραστηριοποιούνται στα Εμιράτα, στο εμπόριο, τη ναυτιλία, τις υπηρεσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ