Παρασκευή 19 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Στόχος η κερδοφορία

Για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο που θα αφορά τη λήψη μέτρων για «την ενεργειακή απόδοση» ενημέρωσε την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρπίλη. Ανέφερε ότι στις διατάξεις του θα προβλέπονται μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη σύσταση ταμείου το οποίο θα ενταχθεί στο «πράσινο ταμείο» και θα προβλέπει την επιδότηση προγραμμάτων και άλλων μέτρων για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων.

Στην παρέμβασή του στη συζήτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Νάνος υπογράμμισε ότι το θέμα είναι το ποιοι κερδίζουν από αυτή την ιστορία και δεν είναι άλλοι από όσους έχουν συσσωρεύει τεράστιο πλούτο και δεν ξέρουν πού να τον επενδύσουν. Σε αυτούς, είπε, δίνεται διέξοδος μέσα από την «πράσινη ανάπτυξη της ΕΕ» και στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης» θα μπουν νέοι φόροι σε καύσιμα, ενέργεια και διόδια, ενώ η ρύπανση του περιβάλλοντος θα συνεχίζεται, αφού ο κάθε βιομήχανος θα συνεχίζει να ρυπαίνει και να μην παθαίνει τίποτα.

Ταυτόχρονα η επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων θα συνεχίζεται αφού υπάρχουν κατευθύνσεις για κατάργηση του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ η αύξηση στα καύσιμα και στις τιμές των διοδίων ήδη χτυπάει τα νοικοκυριά. Από το νομοσχέδιο για την ενεργειακή απόδοση, είπε ο βουλευτής, θα κερδίσουν οι κατασκευαστές που θα επενδύσουν σε αυτόν τον τομέα, όπως ήδη δείχνει η διεθνής εμπειρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ