Σάββατο 16 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πολιόρκησαν τις πόλεις

Με "μπλόκα" των τρακτέρ, καταλήψεις Νομαρχιών, καταστημάτων της ΑΤΕ και εφοριών, οι Θεσσαλοί αγρότες έδειξαν τη δύναμή τους και έστειλαν μήνυμα αποφασιστικότητας να συγκρουστούν για να ανατρέψουν την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ

Οι "Μυρμιδόνες" του κάμπου πολιόρκησαν χτες, με όπλα τα τρακτέρ τους, τις θεσσαλικές πόλεις. Απέκλεισαν νομαρχίες, υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας, εφορίες. Εστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση πως θα συγκρουστούν με την αντιαγροτική πολιτική της μέχρι να την ανατρέψουν.

Πάνω από 2.500 τρακτέρ έστησαν "μπλόκα" στο Δρούγο,στο Δέλτα,στο Πάμισο της Καρδίτσας, στον Τύρναβο,στα Φάρσαλα της Λάρισας, στο Βελεστίνο της Μαγνησίας. Χιλιάδες αγρότες συμμετείχαν στα δυναμικά συλλαλητήρια στις πρωτεύουσες των νομών κι άλλων επαρχιακών πόλεων. Μαζί με τους ξωμάχους της γης, που έδειξαν για μια ακόμα φορά τα "δόντια" της δύναμής τους, βρέθηκαν εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και ταυτόχρονα με την αγωνιζόμενη αγροτιά διαδήλωσαν κατά της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης χιλιάδες μαθητές.

Στο στόχαστρο των αγροτικών κινητοποιήσεων η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ. Αυτή που οδηγεί τη μικρομεσαία αγροτιά στο ξεκλήρισμα από τη γη τους. Αυτή που δημιουργεί, πολλαπλασιάζει και οξύνει τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Αυτή που αποτελεί τον "βραχνά" της ελληνικής αγροτιάς.

Οι αγρότες διεκδικούν, ανυποχώρητα, αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων τους, μείωση του κόστους παραγωγής, ρύθμιση των χρεών, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σταμάτημα των διώξεων και των δικών, ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας. Παλεύουν για την κατάργηση όλων των κανονισμών της ΕΕ που επιβάλλουν περιορισμούς σε καλλιέργειες, ποσοστώσεις στην παραγωγή, πρόστιμα συνυπευθυνότητας. Αγωνίζονται για να αντιμετωπιστούν τα νέα, πιο δυσβάστακτα προβλήματα που θα δημιουργήσουν η αναθεώρηση της ΚΑΠ, η εφαρμογή της "Ατζέντας 2000" και οι νέες συμφωνίες στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Οι χτεσινές κινητοποιήσεις αποτελούν μόνο την αρχή του νέου φετινού ξεσηκωμού, που ξεκινάει από τη Θεσσαλία και επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα.Στη 1η Φλεβάρη θα ανοίξει ένας νέος κύκλος κινητοποιήσεων, με τα τρακτέρ της οργής και του αγώνα να βγαίνουν στους δρόμους και στις πλατείες των χωριών. Και προς τα τέλη του πρώτου δεκαήμερου του ίδιου μήνα ο αγώνας θα συντονιστεί σε πανθεσσαλικό επίπεδο και θα κορυφωθεί με προχωρημένες μορφές πάλης, που θα "πιέζουν" πιο αποτελεσματικά την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα πολλά και οξυμένα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Οι Θεσσαλοί αγρότες προειδοποίησαν χτες και διαμήνυσαν για τις αρχές Φλεβάρη. Η κυβέρνηση έχει ακόμα το χρόνο να δεχτεί συζήτηση επί της ουσίας με τους ηγέτες του αγροτικού ξεσηκωμού και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς. Εχει ακόμα την ευκαιρία να αλλάξει τακτική και να μην αντιμετωπίσει για μια ακόμα φορά τους αγωνιζόμενους αγρότες σαν εχθρούς της και παρίες της Ελλάδας. Αν δεν το κάνει "κακό του κεφαλιού της". Αυτή θα έχει την ευθύνη για την εξέλιξη των πραγμάτων...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν! (2005-02-01 00:00:00.0)
Πανέτοιμοι και αποφασισμένοι (2001-12-08 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις με νομαρχιακά συλλαλητήρια (1998-11-29 00:00:00.0)
Βροντερό μήνυμα συνέχισης των αγώνων (1997-03-18 00:00:00.0)
Πιο πολλοί και πιο δυνατά στον αγώνα (1997-01-30 00:00:00.0)
Το Κιλελέρ ξαναζεί στη Θεσσαλία (1996-11-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ