Σάββατο 16 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ

Μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και προοπτικής αποτελούν οι μεγαλειώδεις μαθητικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις της χώρας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.Αναφέρει συγκεκριμένα:

"Η πρωτοφανής μαθητική λαοθάλασσα στην Αθήνα και σε 50 ακόμα πόλεις της Ελλάδας, με τις πολλές δεκάδες χιλιάδες μαθητές, έστειλαν ένα δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση, στην αντιεκπαιδευτική - αντιδραστική μεταρρύθμιση που προσπαθεί ανήμπορη να υλοποιήσει. Οι μεγαλειώδεις μαθητικές διαδηλώσεις στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας και προοπτικής για το μαθητικό και το λαϊκό κίνημα.

Αποτέλεσαν την καλύτερη απάντηση στην τρομοκρατία, τον αυταρχισμό και τους ευσεβής πόθους της κυβέρνησης για σταμάτημα των αγώνων στις 7 Γενάρη. Η μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση αποτελεί το έναυσμα για τη συνέχιση του αγώνα, ακόμα πιο αποφασιστικά και μαζικά.

Τα στημένα επεισόδια των γνωστών συμμοριών δεν είναι σε θέση να δυσφημίσουν ή να τρομοκρατήσουν το μεγαλειώδες μαθητικό κίνημα που παλεύει εδώ και τρεις μήνες.

Οι δήθεν "αγανακτισμένοι" γονείς και οι διάφοροι κυβερνητικοί υπάλληλοι δεν μπορούν να υπονομεύσουν την αγωνιστική ενότητα μαθητών - γονιών, δεν μπορούν να φρενάρουν το Παλλαϊκό Μέτωπο Παιδείας, που μέρα με τη μέρα ορθώνει το ανάστημά του ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές επιλογές. Ο πρωθυπουργός να μαζέψει τις συμμορίες των προβοκατόρων και χαφιέδων του.

Δεν μπορούν να σταματήσουν την ορμή του μαθητικού κινήματος. Τα χαρτιά της δυσφήμησης, της τρομοκρατίας, της προβοκάτσιας, οι δεκάδες χιλιάδες αγωνιζόμενοι μαθητές τα "καίνε" ένα - ένα με τη συλλογικότητα και το συντονισμό τους.

Το μήνυμα της μαθητικής έκρηξης είναι ένα και μόνο: Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά με καταλήψεις παντού, νέα μαθητικά μπλόκα και μαζικές διαδηλώσεις. Οι νόμοι της κυβέρνησης εδώ και τρεις μήνες έχουν μείνει στα χαρτιά. Η κυβέρνηση έχει μόνο μια επιλογή: Να αποσύρει τώρα τους νόμους της αντιδραστικής μεταρρύθμισης.

Με νέα ορμή το μαθητικό κίνημα μαζί με τους καθηγητές, τους γονείς, μαζί με τους εργάτες και τους αγρότες συνεχίζει τη νίκη. Ολοι στο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τρίτη 19 Γενάρη και στη νέα μαθητική διαδήλωση την Πέμπτη 21 Γενάρη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ