Σάββατο 16 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε εντεταλμένη υπηρεσία

Οι γνωστοί και στη φάτσα πλέον αναρχοχαφιέδες - αρκετές φορές η περιφρούρηση της πορείας τούς ανάγκασε να βγάλουν τις κουκούλες... - έκαναν την πρώτη συγκροτημένη εμφάνισή τους έξω από το υπουργείο Εσωτερικών όπου εισχώρησαν ανάμεσα σε μαθητές του Γαλατσίου.

Αργότερα από την κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, μία ομάδα με μπλε σκουφάκια και γκρι μαντίλια, αφού περίμενε να στηθούν πρώτα οι κάμερες στην ταράτσα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, διέσχισε το οδόστρωμα και πέταξε τις πρώτες μολότοφ, εξασφαλίζοντας και την επιθυμητή για την κυβέρνηση εικόνα που πρόβαλαν μετά οι τηλεοράσεις. Ως προκάλυψη για να εμφανιστεί ένα σκηνικό αντιπαράθεσης αναρχικών - αστυνομίας χρησιμοποιήθηκε μια ομάδα πιτσιρικάδων που ίσως και να αυταπατώνται πως είναι αναρχικοί και οι οποίοι στήθηκαν μπροστά στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Οι αλυσίδες της περιφρούρησης που έδεσαν ακόμα πιο σφιχτά καθώς τα ΜΑΤ επιδίωξαν να κόψουν στα δύο την πορεία, έβαλαν το πρώτο εμπόδιο στην εφαρμογή του σχεδίου που επεξεργάστηκαν οι υφιστάμενοι του υπουργού Εσωτερικών στην ΚΥΠ. Η φορητή τηλεοπτική κάμερα της Ασφάλειας που βρισκόταν στη γωνία Ερμού και πλατείας, κάτω ακριβώς από το υπουργείο, έκανε πλάνα από... την περιφρούρηση της πορείας!

Λίγα μέτρα πιο πάνω κι ενώ η πορεία συνεχίζεται μέσω της Φιλελλήλων οι γνωστοί - άγνωστοι έκαναν και δεύτερη απόπειρα έξω από τα γραφεία της αεροπορικής εταιρίας ΜΕΑ. Οι αλυσίδες και πάλι σφίγγουν. Ενας 40άρης κοκκινοτρίχης χαφιεδάκος που εμφανίστηκε σαν αναρχικός απομονώνεται από τους διαδηλωτές και βρίσκεται στην αγκαλιά των ΜΑΤ που τον φυγαδεύουν προς την Ξενοφώντος. Αργά το μεσημέρι όταν ζητήσαμε επίσημα από την Αστυνομία το όνομα του προβοκάτορα που μπροστά σε εκατοντάδες διαδηλωτές "έπιασαν" για να φυγαδεύσουν στη συνέχεια τα ΜΑΤ, μας απάντησαν πως στην ευρύτερη περιοχή πιάστηκαν μόνο ένας αδιόριστος καθηγητής και ένας περαστικός Αλβανός (!) δηλαδή δύο παντελώς άσχετοι με αυτό που είδαμε όλοι όσοι βρισκόμασταν εκεί. Μια τρίτη απόπειρα έγινε καθώς τέλειωνε η πορεία, αλλά το επεισόδιο περιορίστηκε τελικά μόνο στην εκτόξευση των γνωστών αντικομμουνιστικών συνθημάτων...

Κάποιες σπασμένες βιτρίνες στην Αμαλίας, και κάποιες απόπειρες στην Πατησίων έγιναν αργότερα μόνο και μόνο για να πάρουν πλάνα όσα από τα κανάλια δεν είχαν προλάβει στο Σύνταγμα. Για αρκετή ώρα μετά το τέλος της διαδήλωσης η Αστυνομία έκανε δεκάδες τρομοκρατικού χαρακτήρα προσαγωγές πιτσιρικάδων που μάζευε στο σωρό απ' το δρόμο με το πρόσχημα της εξακρίβωσης στοιχείων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η γνωστή παράσταση... (2016-11-18 00:00:00.0)
Με τη ματιά των εντόμων (2013-09-29 00:00:00.0)
Νέτη - σκέτη προβοκάτσια (2007-03-09 00:00:00.0)
Τηλε-τρομοκρατία (2005-11-17 00:00:00.0)
Εριξαν ξανά στη μάχη τους υπαλλήλους τους (1999-04-23 00:00:00.0)
Ξέσπασαν σε γραφεία του ΚΚΕ (1998-11-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ