Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
«Θα κερδίσουμε τον πόλεμο»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Με την «υπόσχεση» οι ΗΠΑ να ολοκληρώσουν την εκστρατεία τρόμου και πολέμου που ξεκίνησαν από το σημείο μηδέν, δηλαδή τα ερείπια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, ο Αμερικανός Πρόεδρος από τη Νέα Υόρκη «τίμησε» με περισσή υποκρισία τα χιλιάδες θύματα της αποφράδας μέρας της 11ης του Σεπτέμβρη.

«Θα νικήσουμε τον πόλεμο» ήταν το σύνθημα της ημέρας που πρωτακούστηκε στο Πεντάγωνο λίγο νωρίτερα από τη Νέα Υόρκη. Τονίζοντας φυσικά ότι το έθνος τιμά τα θύματα μιας μεγάλης τραγωδίας και υποσχόμενος θρίαμβο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, πρόσθεσε ενώπιον περίπου 13.500 ανθρώπων ότι «ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας να κερδίσουμε τον πόλεμο που άρχισε εδώ» και υπογράμμισε πως «οι τρομοκράτες που είχαν την ελπίδα να αποθαρρύνουν τη χώρα μας διαλέγοντας αυτόν τον στόχο, το Πεντάγωνο, απέτυχαν».

Στο μεταξύ, σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού έχουν τεθεί οι αμερικανικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο. Στις ΗΠΑ μαχητικά αεροσκάφη θα περιπολούν σε 24ωρη βάση, ενώ ο υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, αποφάσισε να προωθήσει αντιαεροπορικούς πυραύλους στους εκτοξευτήρες που έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά της Ουάσιγκτον - ένα μέτρο που έχει προληπτικό χαρακτήρα όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο. Τα μέτρα ασφαλείας στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή έχουν αυξηθεί, ενώ σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Αμυνας ο 5ος αμερικανικός στόλος στο Μπαχρέιν μπήκε σε επίπεδο «ΔΕΛΤΑ» - το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού.

Οι πρεσβείες στην Ινδονησία και τη Μαλαισία παρέμειναν κλειστές, ενώ σε ύψιστο συναγερμό βρίσκονταν όλες οι θέσεις αμερικανικών συμφερόντων και στην Ευρώπη. Πάντως, ο Μπους, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου CBS που μαγνητοσκοπήθηκε πριν από αρκετές εβδομάδες, δήλωσε ότι δε γνωρίζει αν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι ζωντανός ή νεκρός, υποσχέθηκε όμως ότι θα διαλύσει το δίκτυο της Αλ Κάιντα, ενώ ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζον Ασκροφτ τόνισε ότι η απειλή προέρχεται από την Αλ Κάιντα καθώς οι αρχές έχουν λάβει αξιόπιστες πληροφορίες για πιθανή επίθεση εναντίον αμερικανικών στόχων στη Μέση Ανατολή και τη Νότια Ασία.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Αρι Φλάισερ ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι έχει μεταφερθεί σε άγνωστη τοποθεσία, εξαιτίας των κινδύνων για τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ δε διευκρινίστηκε το χρονικό διάστημα παραμονής του στο καταφύγιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ