Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Παγκόσμιο κυνήγι

ΚΑΡΑΤΣΙ - ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Το διεθνές κυνήγι και οι συλλήψεις ανθρώπων που φέρονται να είναι μέλη ή στελέχη της Αλ Κάιντα και των παραφυάδων της συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Κορυφαία σύλληψη ήταν αυτή στο Καράτσι, από τις αρχές του Πακιστάν: του Ραμζί Μπιναλσίμπ, που θεωρείται «υπ' αριθμόν 2 υπεύθυνος» της οργάνωσης και ήδη έχει παραδοθεί στις αρχές των ΗΠΑ -- σύμφωνα με τον Ζαφάρ Αμπάς του BBC ο Μπιναλσίμπ βρίσκεται σε αμερικανικό πολεμικό πλοίο στα ύδατα του Ομάν. Ο Μπιναλσίμπ καταζητείται και από τις αρχές της Γερμανίας για το «σχεδιασμό των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου» του 2001.

Συλλήψεις έγιναν επίσης στη Σιγκαπούρη, συγκεκριμένα 21 ανθρώπων, 19 εκ των οποίων ανήκαν σε «πυρήνα» της οργάνωσης Τζεμάα Ισλαμίγια, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ενώ οι άλλοι δύο φέρονται να είναι μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Απελευθερωτικό Μέτωπο Μόρο (MILF) των Φιλιππίνων.

Οι ΗΠΑ «εντείνουν το κυνήγι μελών της Αλ Κάιντα στην Υεμένη», σύμφωνα με το CNN, ενώ στη Νέα Υόρκη συνελήφθησαν τα 5 μέλη ενός άλλου «πυρήνα» Αμερικανών με καταγωγή από την Υεμένη. Χτες άνδρες του FBI συνέλαβαν άλλον έναν ύποπτο από την Υεμένη, τον Μουχτάρ αλ-Μπάκρι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς». Κατηγορείται, όπως και οι άλλοι πέντε, για «υλική και ηθική υποστήριξη» στην Αλ Κάιντα. Τι από όλα αυτά ευσταθεί είναι μια άλλη υπόθεση, βέβαια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ