Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ανοιξε τις πύλες της η «κόκκινη πολιτεία»

Αποψη από την πύλη του 28ου Φεστιβάλ
Αποψη από την πύλη του 28ου Φεστιβάλ
Η «κόκκινη πολιτεία» άνοιξε πάλι τις πύλες της. Η κορυφαία πολιτική εκδήλωση της χρονιάς για τη νεολαία, από χτες το βράδυ - και για τις επόμενες τρεις μέρες - θα εξελίσσεται στο φιλόξενο χώρο της Πανεπιστημιούπολης, αγκαλιάζοντας με τα πρωτοπόρα μηνύματά της ολόκληρη την Ελλάδα. Το 28ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» είναι γεγονός. Ιστορική μνήμη, ζώσα πραγματικότητα, ελπίδα για το μέλλον αδιάρρηκτα δεμένες στο μήνυμα των νέων κομμουνιστών για ανυπότακτη, αγωνιστική στάση ζωής. «Πρωταγωνιστές στη ζωή - όχι εθελοντές στην υποταγή» είναι το σύνθημα που δεσπόζει στην κεντρική εξέδρα του Φεστιβάλ. Ενα μήνυμα που μόνο η ΚΝΕ μπορεί να προτείνει στη νεολαία και να το υποστηρίξει με την ιστορία της. Ενα μήνυμα ταυτισμένο με τους υπερογδοντάχρονους αγώνες του ΚΚΕ, που το φέρνουν στις μέρες μας οι μορφές του Δημοσθένη Λιγδόπουλου, του Χρ. Μαλτέζου, της Ηλέκτρας Αποστόλου, του Νικηφορίδη και του Μπελογιάννη, του Πλουμπίδη, οι μορφές των αγωνιστών - μαρτύρων της μετεμφυλιακής περιόδου, του αγώνα κατά της δικτατορίας, η μορφή της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, οι χιλιάδες νέες και νέοι που αγωνίζονται σήμερα για να κάνουν τα οράματα πράξη, για να αποκτήσει ο άνθρωπος την πραγματική του υπόσταση, για να μην είναι το μέλλον της νεολαίας η καπιταλιστική βαρβαρότητα, αλλά ο νέος κόσμος, ο Σοσιαλισμός.

Το 28ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» γίνεται σε προεκλογική περίοδο, στο πλαίσιο μιας μεγάλης μάχης για την εργατική τάξη και το λαό, για το Κόμμα και τη Νεολαία του. Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές της 13ης του Οκτώβρη ασφαλώς σφραγίζουν τις εκδηλώσεις. Οι χιλιάδες νέες και νέοι που θα επισκεφθούν το χώρο των εκδηλώσεων, ο εργαζόμενος λαός της πρωτεύουσας που θα περάσει αυτές τις μέρες μαζί με τους κομμουνιστές, έχει την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους την πρόταση του ΚΚΕ για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να γνωριστεί με τους υποψηφίους της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας, της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», της δημοτικής κίνησης «Πειραιάς Αναγέννηση», αλλά και να πληροφορηθεί για τις δημοτικές κινήσεις άλλων περιοχών της Ελλάδας. Ταυτόχρονα μπορεί να επισκεφθεί τα περίπτερα της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης και να γνωρίσει από πρώτο χέρι ανθρώπους που έκαναν πράξη στην Ελεύθερη Ελλάδα, τον καιρό της κατοχής, το θεσμό της Λαϊκής Αυτοδιοίκησης. Θα διαπιστώσει έτσι από πρώτο χέρι την ισχυρή ενότητα των προηγούμενων αγώνων με τους σημερινούς, την προοπτική.

Το Φεστιβάλ, βεβαίως, δεν είναι μόνο Τοπική Αυτοδιοίκηση ή, καλύτερα, ο αγώνας για μια Λαϊκή Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν εξαντλείται για θώκους στα γραφεία των δήμων και των νομαρχιών. Είναι αγώνας με τις αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα, είναι στράτευση για την αντιμετώπισή τους. Στο πλαίσιο αυτό η γιορτή της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», με όπλο τον πολιτισμό, την κομμουνιστική ιδεολογία, τον καθαρό πολιτικό του λόγο αγκαλιάζει όλες τις πλευρές της κοινωνικής ζωής, το πρόβλημα της ανεργίας, το πρόβλημα της μόρφωσης και της εκπαίδευσης, τη μάστιγα των ναρκωτικών και τον αγώνα απεξάρτησης «για να μην φτιάχνονται τόσοι και τόσοι νέοι στα μέτρα του συστήματος»...

Η «κόκκινη πολιτεία» άνοιξε τις πύλες της. Μια πόλη για όσους δεν έπαψαν να έχουν ιδανικά και οράματα, μια πόλη για όσους ελπίζουν και πιστεύουν ότι μπορούν να ζήσουν σ' έναν καλύτερο κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ