Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ»
Να δυναμώσουν οι εθνικοί και διεθνικοί αγώνες

Η ανάγκη ενίσχυσης του ταξικού πόλου του εργατικού κινήματος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο που ακολουθεί τη γραμμή της ρήξης και αντιτίθεται στη γραμμή του ρεφορμισμού και της σοσιαλδημοκρατίας που θέλει να περιορίσει τους αγωνιστικούς στόχους των εργαζομένων στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος αλλά και η ανάγκη ανάπτυξης της πάλης των εργαζομένων και των λαών ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, αναδείχτηκαν στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Νεανικό Στέκι με τίτλο: «Το κίνημα κατά της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης». Ομιλητές στη συζήτηση ήταν ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Casadio Mauro, υπεύθυνος του Ινστιτούτου Εργασίας της Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας RDB CUB Ιταλίας και ο Jef Bruynseels, Βέλγος Συνδικαλιστής, μέλος της διοίκησης της Συνομοσπονδίας FGIB-Anvers και συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εργαζομένων στην πολυεθνική Exxon Chemicals.

Ο Δ. Αρβανιτάκης, μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη συντονισμού της εργατικής τάξης σε διεθνές επίπεδο ενώ αναφερόμενος στο κίνημα κατά της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης επισήμανε ότι αυτό δεν είναι κάτι που γεννήθηκε από το μηδέν αλλά στηρίζεται στα κινήματα της εργατικής τάξης σε διάφορες χώρες καθώς και σε άλλα κινήματα όπως τα φιλειρηνικά αντιιμπεριαλιστικά. Ακόμα ανέφερε ότι το χρονικό διάστημα μέχρι το καλοκαίρι του 2003 στη Θεσσαλονίκη όπου θα γίνει η Σύνοδος της ΕΕ, θα είναι γεμάτο από πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στην ΕΕ, στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Οι ομιλητές από το Βέλγιο και την Ιταλία μετέφεραν την αγωνιστική εμπειρία τους από την ανάπτυξη συνδικάτων βάσης που ακολουθούν την ταξική γραμμή της ρήξης ενάντια στις επίσημες συνδικαλιστικές ηγεσίες των χωρών τους που συνδιαλέγονται με τις κυβερνήσεις και ουσιαστικά υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου (σε επόμενο φύλλο ο «Ρ» θα δημοσιεύσει εκτενέστερο ρεπορτάζ από τη συζήτηση).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ