Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διόδια νταλίκας θα πληρώνουν τα... VAN!

Τεράστια αύξηση κατά 114% στην τιμή των διοδίων επέβαλε «στη ζούλα» εδώ και τρεις μέρες η κυβέρνηση στα μικρά φορτηγάκια τύπου «VAV», αποδεικνύοντας έτσι για άλλη μια φορά ότι η εκστρατεία κατά της... ακρίβειας που έχουν κηρύξει τα στελέχη της δεν είναι παρά μια φτηνή και απροκάλυπτη κοροϊδία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με εγκύκλιο που απέστειλε το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ) στις 16 του Σεπτέμβρη σε όλους τους σταθμούς διοδίων, αδιακρίτως όλα τα αυτοκίνητα τύπου ΒΑΝ, ακόμη και αυτά που χωρούν πέντε τελάρα, κατατάσσονται πλέον στην κατηγορία 3 (της... νταλίκας!) και θα πληρώνουν διόδια 3 ευρώ, από 1,40 ευρώ που πλήρωναν μέχρι τώρα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το ΤΕΟ για την εγκύκλιό του αυτή επικαλείται μια ανενεργό μέχρι τώρα υπουργική απόφαση του 1986 (72/28-2-1986) και ως πρόσχημα προβάλλει το επιχείρημα της μη δημιουργίας προβλημάτων τώρα που θα αρχίσουν να λειτουργούν αυτόματα διόδια σαν αυτά που λειτουργούν ήδη οι ιδιώτες της Αττικής Οδού. Αν όμως υπολογίσει κανείς ότι το ΤΕΟ έχει μετατραπεί ήδη σε Ανώνυμη Εταιρία και ότι σε λίγο διάστημα τα διόδια θα τα εισπράττουν οι ιδιώτες για να κατασκευάσουν με αυτοχρηματοδότηση τμήματα του εθνικού δικτύου, τότε θα καταλάβει και γιατί πραγματικά επιβάλλονται οι αυξήσεις αυτές ακόμη και απ' το παράθυρο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ