Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
28ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Μοναδικό πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας

Η μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων, δείγμα της ισχυροποίησης των αγωνιστικών δεσμών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ με τη νεολαία - μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον

Ολη τη χρονιά μαζί, στα σχολεία, τις σχολές, στους συλλόγους, τους χώρους δουλιά, τα σωματεία, όλη τη χρονιά μαζί στους μικρούς και μεγάλους αγώνες, στην καθημερινή δράση, η ΚΝΕ μαζί και μέσα στη νέα γενιά, σταθεροποιεί και ισχυροποιεί τους δεσμούς της μαζί της. Ολη τη χρονιά μαζί, μαζί και στο Φεστιβάλ, τη μεγάλη γιορτή που φτιάχνεται από τους νέους για τους νέους, που ταξιδεύει όλο το καλοκαίρι σ΄ όλη τη χώρα και κορυφώνεται το Σεπτέμβρη. Η κορύφωση αυτής της γιορτής, με τις τετραήμερες εκδηλώσεις στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια, είναι ο καθρέφτης αυτής της σχέσης εμπιστοσύνης που έχει χτίσει η ΚΝΕ με πλατιά τμήματα νέων. Σχέση μπολιασμένη από τους αγώνες για τα δικαιώματα της νέας γενιάς, για όλα όσα της ανήκουν.

Πλημμύρισε νιάτα, η «κόκκινη πολιτεία» του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Γέμισε μουσική, ήχους κάθε είδους, νέους δημιουργούς, ερασιτέχνες, αλλά και γνωστούς, καταξιωμένους καλλιτέχνες, αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς, που έχουν «φύγει» και σε ποιητές που ύμνησαν τους αγώνες και τραγούδησαν τους πόνους του λαού μας. Παρουσιάστηκαν θεατρικά σκετς γενάτα ζωντάνια και ποιοτικές κινηματογραφικές ταινίες. Στήθηκαν μικρές και μεγάλες συζητήσεις στις σκηνές και τους υπόλοιπους χώρους του Φεστιβάλ, πηγαδάκια σε κάθε του γωνιά, αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός για όλα τα θέματα που αφορούν τη νέα γενιά, για τα προβλήματά της και όλα όσα δικαιούται κι ονειρεύεται.


Τα μηνύματα του Φεστιβάλ ακούστηκαν και φέτος πολύ δυνατά, από τη μια άκρη του Λεκανοπεδίου μέχρι την άλλη, απ' όπου συνέρρευσε μαζικά πλήθος κόσμου, για να δει, να ακούσει, να διασκεδάσει και να μιλήσει με τους νέους της ΚΝΕ, αυτούς που γίνονται «πρωταγωνιστές στη ζωή, κι όχι εθελοντές στην υποταγή», που παίρνουν τις τύχες τους στα χέρια τους κι αγωνίζονται για να φτιάξουν ένα πιο ανθρώπινο μέλλον, έτσι όπως το οραματίζονται, ένα μέλλον σοσιαλιστικό, που καλούν κάθε νέο και νέα στην ομορφιά της οργανωμένης πάλης γι' αυτή τη μεγάλη υπόθεση. Αυτοί οι νέοι που κλείνουν τα αυτιά στα κάθε λογής κελεύσματα υποταγής, τα οποία πληθαίνουν μάλιστα τώρα μπροστά στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, γίνονται όλο και πιο πολλοί, βγήκαν περισσότεροι απ' όσοι μπήκαν στο Φεστιβάλ, γιατί ήταν πολλοί αυτοί που αποφάσισαν κι έκαναν το μεγάλο βήμα της ένταξης στην οργανωμένη ζωή και δράση, μέσα στο Φεστιβάλ. Με όλους τους υπόλοιπους έδωσαν ραντεβού στους δρόμους των αγώνων που έρχονται.


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο «πάρκο Τρίτση» στις 15-16-17 Σεπτέμβρη(2011-09-11 00:00:00.0)
Σημαντικό πολιτικό γεγονός(2008-09-18 00:00:00.0)
Πρωτοπόρα ιστορία, θεωρία, δράση, τέχνη...(2008-07-13 00:00:00.0)
Σήμερα στο Φεστιβάλ, αύριο στους αγώνες(2005-09-18 00:00:00.0)
Από αύριο η γιορτή της νιότης στα Ιλίσια(2004-09-15 00:00:00.0)
Αγκαλιάστηκε πλατιά από τη νεολαία και το λαό(2000-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ