Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
«Αισθητή» αύξηση του εμπαιγμού τους

Απέρριψε τα αιτήματά τους ο υπουργός Οικονομίας και επιβεβαίωσε τη συνέχιση της καθήλωσης των συντάξεών τους

Τον εμπαιγμό της κυβέρνησης αντιμετώπισαν χτες, για άλλη μια φορά, οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, αντιπροσωπεία των οποίων συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας, Ν. Χριστοδουλάκη.

Ο υπουργός Οικονομίας ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων ότι από σήμερα θα αρχίσει η καταβολή της αύξησης στο επίδομα εξομάλυνσης που θα κυμανθεί από ...5,86 έως 17,5 ευρώ το μήνα. Το επίδομα αυτό έρχεται με ένα χρόνο καθυστέρηση! Η δεύτερη «μεγάλη» προσφορά του Ν. Χριστοδουλάκη και της κυβέρνησής του, είναι η καταβολή οικογενειακού επιδόματος 35 ευρώ για μόλις 15 χιλιάδες συνταξιούχους! Τα ψίχουλα συνοδεύτηκαν από τις διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι από το...2003 θα αρχίσει η καταβολή του ειδικού επιδόματος των 176 ευρώ, τμηματικά και σε διάστημα πενταετίας!!!

Φυσικά, στην αρχική δέσμευση της κυβέρνησης για την καταβολή αυτού του επιδόματος δε γινόταν λόγος για τμηματική χορήγηση. Την ίδια ώρα, όμως, η κυβέρνηση μιλά για αυξήσεις στις συντάξεις «αισθητά» πάνω από τον πληθωρισμό για το 2003. Συνυπολογίζει όμως το κομμάτι αυτού του επιδόματος και τις «ελαφρύνσεις» από τα νέα φορολογικά μέτρα, τα οποία επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους!

Αυτή ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματα των συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων, για αύξηση των συντάξεων 40 χιλιάδων συνταξιούχων που έχουν καθηλωθεί, επειδή είχαν λιγότερα από 33 χρόνια υπηρεσία. Για την κατάργηση της επιδοματικής πολιτικής στο Δημόσιο. Την τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας. Τη φορολογία των μερισμάτων από το ΜΤΠΥ και τα ταμεία αρωγής στην πηγή τους, ώστε να μην είναι διπλή η φορολόγησή τους. Την κατάργηση της ειδικής εισφοράς επί των συντάξεων. Την αύξηση κατά 15% των συντάξεων για τους συνταξιούχους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Τη φορολογική έκπτωση για τη μη εργαζόμενη σύζυγο. Τη μεταβίβαση στο ακέραιο στα παιδιά με ειδικές ανάγκες της γονικής σύνταξης, απαλλαγμένης από φόρους και κρατήσεις.

Οι συνταξιούχοι ζήτησαν, επίσης, αλλά δεν έλαβαν, διορθωτικό ποσό στις συντάξεις για το 2002, επειδή ο πληθωρισμός ξεπέρασε κατά πολύ το 3,5% που είχε προβλεφτεί.

Παρ' όλα αυτά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Π. Βαβουγυιός δήλωσε ικανοποιημένος από την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, μια και πλησιάζουν και οι εκλογές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ