Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Απεργία στις λαϊκές αγορές

Σε απεργία διαρκείας από την Τρίτη 1 Οκτώβρη κατέρχονται από κοινού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Με κοινή ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι τη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν και συγκεντρώσεις στα διόδια του Μπογιατίου και Ελευσίνας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «μετά την ενορχηστρωμένη επίθεση που δέχτηκε ο κλάδος μας από την κυβέρνηση και αφού πρώτα μας έστειλαν τις κάμερες εξαπολύοντας συκοφαντίες και λασπολογίες περί αισχροκέρδειας στις λαϊκές αγορές, στη συνέχεια άρχισαν οι εκφοβισμοί από τον υπουργό Ανάπτυξης για ταμειακές μηχανές, αφαίρεση αδειών και δέσμη μέτρων. Ετσι μπροστά σ' όλη αυτή τη συκοφάντηση και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης, η οποία είναι και η μόνη υπεύθυνη για τις τελευταίες ανατιμήσεις της αγοράς σε όλο το φάσμα της, οι δύο ομοσπονδίες σε κοινή τους συνεδρίαση αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας».

Τα αιτήματά τους είναι:

Ενιαίο Νομικό Πλαίσιο Λειτουργίας των λαϊκών αγορών σ' όλη τη χώρα.

Τροποποίηση του Ν. 2323 για να ελεγχθεί το παρεμπόριο.

Αμεση απόσυρση του μέτρου της τοποθέτησης των ταμειακών μηχανών στις λαϊκές αγορές.

Εκσυγχρονισμός λειτουργίας του ΤΛΑ και αναλογικότερη εκπροσώπηση των Ομοσπονδιών στο ΔΣ.

Μείωση του κόστους παραγωγής και λειτουργικών εξόδων των παραγωγών και πωλητών.

Καταβολή του ΕΛΓΑ ανά τρίμηνο βάσει Δελτίων Αποστολής, όχι προπληρωμή, μεταφορά των υπολοίπων προϊόντων στην επόμενη θεώρηση της άδειας.

Είσπραξη εισφορών των Ομοσπονδιών μέσω του ΤΛΑ.

Ενίσχυση της παρεμβατικής ικανότητας των σωματείων με χορήγηση σχετικής βεβαίωσης στα μέλη τους.

Απεργούν και οι μικροπωλητές

Σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία βρίσκονται από χτες και οι μικροπωλητές των λαϊκών αγορών της Θεσσαλονίκης, απαιτώντας την ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης που τους υποχρεώνει να χρησιμοποιούν ταμειακές μηχανές στις συναλλαγές τους.

Οι μικροπωλητές των λαϊκών αγορών, όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη αλλά από όλους τους νομούς της Μακεδονίας - Θράκης και Θεσσαλίας πραγματοποίησαν χτες μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη. Τη συμπαράστασή του στα αιτήματα των διαδηλωτών εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» Αγάπιος Σαχίνης, που περπάτησε μαζί τους στην πορεία. Η πορεία κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Η κυβέρνηση κωφεύει στα αιτήματα των πωλητών των λαϊκών αγορών εδώ και πολύ καιρό, δήλωσαν οι απεργοί που πήραν μέρος στην πορεία, ενώ επέβαλε τις ταμειακές μηχανές χωρίς καμία συζήτηση μαζί τους, σαν ένα επιπρόσθετο φορομπηχτικό μέτρο ενάντια στον κλάδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ