Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Πτώση, χωρίς σταματημό

Νέα «βουτιά» σημείωσαν χτες όλοι οι δείκτες του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, ενώ οι περισσότερες μετοχές βρίσκονται ήδη στα κατώτερα επίπεδα τιμών όλων των τελευταίων χρόνων. Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε πτώση 1,91% και έκλεισε στις 1.818,58 μονάδες. Ο συνολικός όγκος των συναλλαγών ήταν της τάξης των 95,7 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ από τις πτωτικές τάσεις διασώθηκαν μόνο 29 μετοχές. Αντίθετα, 310 μετοχές υποχώρησαν και 17 παρέμειναν αμετάβλητες. Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση τουλάχιστον 140 μετοχές κατέγραψαν αρνητικό ρεκόρ έτους και όχι μόνο, ενώ η πτώση για 15 μετοχές ήταν μεγαλύτερη του 10%.

Με ζημιές έκλεισαν και όλοι οι επιμέρους δείκτες, εκτός από τις μετοχές του κλάδου των διυλιστηρίων, οι εκπρόσωποι των οποίων τρίβουν τα χέρια τους μπροστά στο ενδεχόμενο κλιμάκωσης της επιθετικότητας των ΗΠΑ στο Ιράκ και την κρίση στον τομέα των πετρελαίων που θα τη συνοδεύσει.

Η πτωτική τάση των τιμών στις μετοχές της οδού Σοφοκλέους θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, μια και εκτός από τους γενικότερους παράγοντες που συνηγορούν για μια τέτοια πορεία, φαίνεται ότι αρκετοί «θεσμικοί επενδυτές» κρίνουν πως οι συνθήκες είναι αρκετά κατάλληλες, ώστε να μειώσουν ακόμα περισσότερο τις τιμές κτήσης για διάφορες μετοχές.

Την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κινούμενος στην τακτική που καθόρισαν οι κυβερνώντες, μετά το πατατράκ που έπαθαν το 1999 και το 2000, αρνήθηκε να διατυπώσει εκτιμήσεις για τις προοπτικές του ΧΑΑ, λέγοντας ότι «όσο περισσότερο σχολιάζουμε τα του Χρηματιστηρίου, τόσο δυσμενέστερα αποτελέσματα επιφέρουμε»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ