Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
Μείωσαν τις συντάξεις!!!

Στη μείωση των συντάξεων σε χιλιάδες ναυτεργάτες σε πλοία κάτω των 4.500 κόρων, φορτηγά, δεξαμενόπλοια, ρυμουλκά, προχώρησε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας με τροπολογία - προσθήκη που κατέθεσε στη Βουλή. Επιπρόσθετα κυβέρνηση, υπουργείο και εφοπλιστές με ανακοινώσεις, που δημοσιεύτηκαν στον ημερήσιο ναυτιλιακό Τύπο, προωθούν νέα δέσμη αντιναυτεργατικών μέτρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των εφοπλιστών και την αύξηση των κερδών τους. Αυτά καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και της Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».

Οπως αναφέρουν οι δυο ενώσεις, τα αντιναυτεργατικά μέτρα περιλαμβάνουν: «Μείωση του εργατικού κόστους εκμετάλλευσης των πλοίων μέσω της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών στο ΝΑΤ και στα άλλα ασφαλιστικά ταμεία των ναυτεργατών. Επιδότηση των εφοπλιστών για το κόστος επαναπατρισμού των Ελλήνων ναυτεργατών. Νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση, την υποβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και της μετεκπαίδευσης.

Συγκρότηση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη διεύρυνση της εφοπλιστικής ασυδοσίας για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με βάση το διαλυτικό κανονισμό 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το νόμο 2932/2001. Προωθούνται οι θέσεις των εφοπλιστών για μείωση των οργανικών συνθέσεων των πλοίων, με προσδιορισμό συνθέσεων ασφαλείας. Η έναρξη και λήξη των δρομολογίων, η πρόσληψη και η απόλυση των ναυτεργατών, ο καθορισμός της τιμής των εισιτηρίων, καθώς και η εκτίμηση των καιρικών συνθηκών εκτέλεσης των ταξιδιών των πλοίων να καθορίζονται από τις ναυτιλιακές εταιρίες».

Οι διοικήσεις των δυο ενώσεων ζητούν την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για την οργάνωση της πάλης των ναυτεργατών, για να μην περάσουν τα νέα αντιναυτεργατικά μέτρα ΥΕΝ - εφοπλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ