Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Καμιά σχέση με την αντιμετώπιση της ανεργίας

Στα ψευδεπίγραφα μέτρα κατά της ανεργίας αναφέρθηκε χτες μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει το περιθώριο σήμερα με κάποια μέτρα να χτυπηθεί η ανεργία, τόνισε: «Αυτά που υποτίθεται ότι θα εξαγγείλει σήμερα (σ.σ. χτες) η κυβέρνηση τα έχει εξαγγείλει καμιά δεκαριά φορές. Είχε υποσχεθεί προεκλογικά 300.000 νέες θέσεις εργασίας αλλά δυστυχώς στον προγραμματισμό της είναι περίπου 15.000, 20.000 άντε το πολύ 40.000 θέσεις, όχι εργασίας αλλά απασχολησιμότητας, ας το πω έτσι. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική αντιμετώπιση της ανεργίας. Πολιτική συγκάλυψης και κουκουλώματος της ανεργίας ακολουθεί η κυβέρνηση και προεκλογικά θέλει να χρησιμοποιήσει αυτό το χαρτί της ομηρίας, όπως είναι γνωστό».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα ποσοστά ανεργίας που τα εμφανίζουν να μειώνονται, η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε: «Τα αμφισβητούμε, γιατί εντάσσουν στους κανονικά απασχολούμενους και όσους εργάζονται κάποιους μήνες του χρόνου. Επίσης τώρα έχει γίνει μια καλύτερη καταμέτρηση των αλλοδαπών εργαζομένων, πράγμα που δείχνει αυξημένο το ποσοστό όσων εργάζονται. Δεν πρόκειται λοιπόν για πραγματική μείωση της ανεργίας. Δημιουργήθηκαν ορισμένες θέσεις εργασίας στα μεγάλα έργα, που όμως δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις απώλειες. Κι αυτό μέχρι το 2004. Μετά τι θα γίνει;».

Τέλος, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σχολίασε και τα περί υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας: «Τι ανάπτυξη; Θα γίνονται κάποια έργα λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Αν αυτό θεωρείται ανάπτυξη. Μετά το 2004 θα πληρώσουμε τα σπασμένα της Ολυμπιάδας, αυτοί είναι δείκτες που δεν μπορούν να καθορίσουν ότι έχουμε μια ανάπτυξη προς όφελος του ελληνικού λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ