Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εθελοντισμός» με ... ανταλλάγματα

Τη «μαγική εικόνα» της κυβέρνησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μετέφερε στην Κύπρο ο Ε. Βενιζέλος. Στην προχτεσινή ομιλία του για την προετοιμασία των αγώνων, παρόντων των υπουργών Παιδείας - Πολιτισμού και Αμυνας της Κύπρου, Ουράνιου Ιωαννίδη και Σωκράτη Χάσικου, χωρίς να πει «λεπτομέρειες», μίλησε για τις προτεραιότητες των χρηματοδοτήσεων.

Εκεί που ξεπέρασε τον εαυτό του ήταν η «διαπίστωσή» του ότι «η Ελλάδα διοργανώνει Ολυμπιακούς Αγώνες με αυστηρή νομιμότητα, με απόλυτη διαφάνεια και βεβαίως με πλήρη και άκαμπτο σεβασμό στο περιβάλλον και στην πολιτιστική μας κληρονομιά»! Αποσιώπησε, σαν να μην υπήρξαν, τις καταστροφές των αρχαιοτήτων και του φυσικού περιβάλλοντος στη Μερέντα και στο Μαραθώνα, για χάρη των ολυμπιακών έργων.

Φυσικά, επιδιώκοντας την εθελοντική προσφορά από την Κύπρο, διαφήμισε και το πρόγραμμα του «εθελοντισμού», με την τακτική της «κολακείας»: «οι δύο δεξαμενές (σ.σ. «εθελοντών») είναι ο Κυπριακός Ελληνισμός και οι Απόδημοι Ελληνες. Εμείς οι Ελλαδίτες Ελληνες, πρέπει να εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας και το σεβασμό μας. Γιατί αυτοί οι δύο πυλώνες του Ελληνισμού, ανταποκρίνονται και σε αυτή την πρόσκληση», είπε ο υπουργός.

Επειδή, όμως, φαίνεται πως τα πράγματα δεν πάνε καλά με τη συμμετοχή, ο Ε. Βενιζέλος βρέθηκε στην ανάγκη να «υπενθυμίσει» και τα διάφορα ανταποδοτικά οφέλη στους «εθελοντές», τα οποία βάφτισε, «επιβράβευση»: «έχουμε διαμορφώσει, με τους τελευταίους Ολυμπιακούς νόμους, ιδίως με τον πρόσφατο, που δημοσιεύεται σε λίγες μέρες στην "Εφημερίδα της Κυβερνήσεως", ένα πρόγραμμα, ένα πλαίσιο μάλλον, αντιμετώπισης του Εθελοντικού φαινομένου, που επιβραβεύει τον εθελοντισμό και διευκολύνει την πρόσβαση των εθελοντών. Και φυσικά αυτό αφορά και όποιους δεν έχουν τυπικά την ελληνική ιθαγένεια»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ