Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επίκεντρο ο άνθρωπος

«Αγγελος της Reims»
«Αγγελος της Reims»
«Ανθρωποι: οι Πεπτωκότες Αγγελοι», τιτλοφορείται η αναδρομική έκθεση του Ελληνα ζωγράφου της διασποράς, Τζον Χριστοφόρου, που εγκαινιάζεται αύριο (8 μ.μ.) στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών «Το εργοστάσιο». Θα εκτεθούν 90 συνολικά έργα, κυρίως μεγάλων διαστάσεων, αντιπροσωπευτικά της πολύχρονης παρουσίας του καλλιτέχνη στον εικαστικό χώρο.

Ο Τζον Χριστοφόρου γεννήθηκε το 1921 στο Λονδίνο από Ελληνοσμυρνιούς γονείς. Ο παππούς του (από τη μητέρα του) ήταν γλύπτης. Μέσα από μια περιπετειώδη πορεία, κατά την οποία χάνει και τους γονείς του, φτάνει το 1930 στην Αθήνα. Από το 1935 και για τρία χρόνια σπουδάζει στη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, ενώ το 1938 φεύγει για το Λονδίνο, όπου και εγκαθίσταται. Το 1946 ανακαλύπτει τη μοντέρνα τέχνη και έκτοτε αφιερώνει τη ζωή του στη ζωγραφική. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι, το Λονδίνο και πάλι στο Παρίσι, όπου ζει από το 1956 και έως σήμερα.

Την επιμέλεια της έκθεσης (διαρκεί έως τις 30/11) που διατρέχει τα έργα του ζωγράφου από το 1947 μέχρι σήμερα, έχει η ιστορικός τέχνης Μαριλένα Καρρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ