Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κοινή δράση Ελλήνων και μεταναστών εργατών

Εγιναν εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 25 Οκτώβρη 2002

Και κοινό γλέντι αλά ελληνικά
Και κοινό γλέντι αλά ελληνικά
Την ανάπτυξη κοινής δράσης αλλοδαπών και Ελλήνων εργατών αλλά και την ανάγκη οι οικοδόμοι μετανάστες να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, που ξεκινάνε στις 25 Οκτώβρη 2002, συζήτησαν την περασμένη Κυριακή μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου με εκπροσώπους μεταναστευτικών κοινοτήτων. Μια μέρα πριν πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Αλβανικής Κοινότητας Αθήνας στα γραφεία του Συνδικάτου όπου έγινε συζήτηση για τα προβλήματα των μεταναστών και ακολούθησε γλέντι.

Στη συνάντηση της Κυριακής συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Δ. Βανδώρος και ο Γ. Πάσσουλας, γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τις κοινότητες Παλαιστίνης, Τουρκίας, Κονγκό, Συρίας, Μπαγκλαντές, Αιγύπτου και Ουκρανίας. Το ραντεβού του Συνδικάτου και των εκπροσώπων ανανεώθηκε για τις 25 Οκτώβρη 2002.

Οι εκπρόσωποι των μεταναστευτικών κοινοτήτων δήλωσαν ότι θα βοηθήσουν για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή μεταναστών στις εκλογές του Συνδικάτου ενώ έθεσαν ως κυρίαρχο πρόβλημα αυτό της ενημέρωσης σε σχέση με τη γλώσσα.

Η ανάγκη ανάπτυξης της κοινής πάλης αναδείχτηκε και στην εκδήλωση του Σαββάτου. Την εκδήλωση ακολούθησε γλέντι με τραγούδια της πατρίδας τους και όχι μόνο. Ενώ όταν ακούστηκε η Διεθνής όλοι οι παρευρισκόμενοι σηκώθηκαν να την τραγουδήσουν.

Αλλοδαποί εργάτες τραγουδούν τη «Διεθνή» στην εκδήλωση της Αλβανικής Κοινότητας
Αλλοδαποί εργάτες τραγουδούν τη «Διεθνή» στην εκδήλωση της Αλβανικής Κοινότητας
Ο πρόεδρος της Αλβανικής Κοινότητας, Φ. Οσμάνι, αναφέρθηκε στις εκλογές του Συλλόγου την ερχόμενη Κυριακή (8 π.μ. - 8 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου) υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι Αλβανοί μετανάστες. Στην εκδήλωση της Αλβανικής Κοινότητας παραβρέθηκαν ο Γ. Πάσσουλας, ο Δ. Βανδώρος και άλλα μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου.

Οταν ο Γ. Πάσσουλας στην ομιλία του, τούς κάλεσε να αναπτύξουν κοινή πάλη με τους Ελληνες εργάτες, ακούστηκε το σύνθημα «Ζήτω η εργατική τάξη».

Ο Σπ. Τάλος, αντιπρόεδρος της Κοινότητας και μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου, είπε χαρακτηριστικά: «Οι εκλογές της Κοινότητας αλλά και αυτές του Συνδικάτου πρέπει να στείλουν το μήνυμα προς τους εργοδότες ότι δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ήσυχους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ