Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Τέσσερις απολύσεις στην τροχιά της συρρίκνωσης

Νέο πλήγμα για τους εργαζόμενους στη ΣΟΦΤΕΞ αποτελούν οι 4 απολύσεις που ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρίας, κάνοντας σαφές ότι οι αλλαγές στη διεύθυνση δεν πρόκειται να επηρεάσουν την αντεργατική πολιτική της επιχείρησης, με την κυβέρνηση παρατηρητή και υποστηρικτή τις κατάλληλες στιγμές. Οπως έγινε και με το πρόσφατο κλείσιμο του εργοστασίου στη Δράμα, το οποίο είχε ως κατάληξη να πεταχτούν στο δρόμο 420 εργαζόμενοι.

Το πρόσχημα για τις απολύσεις των τεσσάρων εργαζομένων είναι η «έλλειψη αντικειμένου εργασίας», καθώς ήταν πωλητές προϊόντων του εργοστασίου της Δράμας. Στελέχη της ΕΣΑΚ ΣΟΦΤΕΞ καταγγέλλουν την ψευδεπίγραφη αιτιολογία και επισημαίνουν ότι ακόμη 5 εργαζόμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν δήθεν χωρίς «αντικείμενο εργασίας», λόγω αναδιαρθρώσεων στο μηχανογραφικό τμήμα της εταιρίας και σε άλλους τομείς.

Οι συγκεκριμένες απολύσεις είναι συνέχεια πολλών ακόμη που έχουν γίνει με διάφορα προσχήματα τους τελευταίους μήνες, γι' αυτό δεν μπορούν να θεωρηθούν ως μεμονωμένες, παρ' όλο που το μεγάλο χτύπημα δόθηκε στη Δράμα. Οι 780, πλέον, εργαζόμενοι της ΣΟΦΤΕΞ στην Αττική και στις αποθήκες που διατηρεί η επιχείρηση στην επαρχία βρίσκονται διαρκώς αντιμέτωποι με την πολιτική συρρίκνωσης που ακολουθεί η πολυεθνική.

Σήμερα θα συνεδριάσει το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων, για να εξετάσει το ζήτημα και τον τρόπο αντίδρασης στις νέες απολύσεις και σε οποιεσδήποτε άλλες έχουν δρομολογηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ