Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κινητοποιούνται οι βενζινοπώλες

Με τον αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών, σήμερα (11 πμ), και με απεργία στις 11 Νοέμβρη απαντούν οι βενζινοπώλες στην απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να μετατάξει την πώληση του πετρελαίου στη Β΄ κατηγορία βιβλίων του ΚΒΣ. Οπως σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) «το μέτρο αυτό έρχεται να καθιερώσει την κλειστή αποθήκη σε ένα είδος ανοιχτό σε κάθε είδους μεταβολή, λόγω θερμοκρασιών, στην ουσία φέρνει τις ταμειακές μηχανές με άλλο όνομα, κάτι το οποίο αποτελεί ευθεία βολή εναντίον του κλάδου μας».

Ετσι, η ΟΒΕ καταγγέλλει πως τακτική της κυβέρνησης είναι να αφήνει τους λαθρέμπορους και να κυνηγά τους βενζινοπώλες, αφού:

Η μετάταξη του πετρελαίου στη Β΄ κατηγορία βιβλίων, χωρίς ταυτόχρονη σφράγιση των δεξαμενών από τις εταιρίες, ισοδυναμεί με την επιβολή των ταμειακών μηχανών, που απέσυρε μετά από πιέσεις το υπουργείο και μετατρέπει τους νόμιμους βενζινοπώλες σε παραβάτες, χωρίς να έχουν κάνει παράβαση.

Η πείρα από την «κλειστή αποθήκη» στο πετρέλαιο θέρμανσης απέδειξε ότι επιβάλλονται αυθαίρετα και εξοντωτικά πρόστιμα σε καθ' όλα νόμιμους συναδέλφους για διαφορές ποσοτήτων καυσίμων, εξαιτίας της θερμοκρασίας. Το ίδιο θα γίνει και τώρα με το πετρέλαιο θέρμανσης, σημειώνει η ΟΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ