Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΖΩΝΗ
Συνεχίζουν τις καταλήψεις για το επίδομα

Οργισμένη επιστολή των σωματείων προς τον πρωθυπουργό και τα κόμματα, με την οποία καταγγέλλουν και τον κυβερνητικό υποψήφιο νομάρχη Γ. Μίχα, που είναι και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου του Πειραιά και ο οποίος προβοκάρει τους αγώνες

Αποφασισμένοι να μη σκύψουν το κεφάλι δηλώνουν οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, οι οποίοι χτες συνέχισαν για 5η μέρα τις καταλήψεις στα καταστήματα του ΟΑΕΔ της Νίκαιας και του Αιγάλεω, επιστρέφοντας ταυτόχρονα το κόκαλο των 170.000 δραχμών που τους πέταξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ως έκτακτο εποχιακό επίδομα ανεργίας, υποτιμώντας ολόκληρο τον κλάδο τους και με απώτερο στόχο να τους το κόψει εντελώς.

Οι εργατοτεχνίτες βρίσκονται στο πόδι από τις αρχές του Σεπτέμβρη, διεκδικώντας την καταβολή του έκτακτου επιδόματος για τους άνεργους ύψους 215.000 δραχμών. Πριν από 20 μέρες, η διοίκηση του ΟΑΕΔ και ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκαν ότι η καταβολή του επιδόματος θα άρχιζε στις 3.10.2002. Ομως, όταν οι άνεργοι έφτασαν στα ταμεία των καταστημάτων του Οργανισμού είδαν ότι το ποσό που αναγραφόταν στις επιταγές αντιστοιχούσε σε περίπου 170.000 δραχμές!

Χτες, τα σωματεία της Ζώνης έστειλαν από κοινού επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εργασίας, τη διοίκηση του ΟΑΕΔ και τα πολιτικά κόμματα, στην οποία επισημαίνουν: «Ενώ κλιμακώνονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των ανέργων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης (καταλήψεις σε κατά τόπους ΟΑΕΔ, κλείσιμο δρόμων στον Πειραιά), με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο συνεχίζεται ο εμπαιγμός τους από την πλευρά σας». «Αυτή η αδιαλλαξία - συνεχίζει - εκθέτει τόσο τον υπουργό Εργασίας όσο και συνολικά την κυβέρνηση. Τα Σωματεία μας σας καλούν να βγείτε δημόσια και να πάρετε θέση για το τι προτίθεστε να κάνετε. Σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε να συνεχίσετε να πετάτε το μπαλάκι (ο ΟΑΕΔ στο υπουργείο Εργασίας και το αντίθετο) τη στιγμή που εκατοντάδες άνεργοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και οι οικογένειές τους περιμένουν το έκτακτο επίδομα ανεργίας για να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους».

Στην επιστολή τα σωματεία κάνουν σαφές: «Δεν υποχωρούμε, δε σκύβουμε το κεφάλι και δε θα επιτρέψουμε καμία περικοπή του επιδόματος που εδώ και πολύ καιρό έχετε συμφωνήσει μαζί μας ότι θα καταβληθεί στο ακέραιο». Επίσης, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν για την ενημέρωση των εργατοτεχνιτών όλων των ειδικοτήτων, επισημαίνουν ότι το ποσό που κόβουν από το επίδομα των ανέργων ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 300 εκατ. δραχμών, όταν «την ίδια στιγμή κατασπαταλούν σε προεκλογικές φιέστες (τραπεζώματα, εκδρομές, συναυλίες, κρουαζιέρεςκλπ.) εκατοντάδες εκατομμύρια για τις εκλογικές ανάγκες των κυβερνητικών υποψηφίων δημάρχων και συμβούλων». Ακόμα, στην ανακοίνωσή τους τα σωματεία καταγγέλλουν προς όλο τον κλάδο «την απαράδεχτη -όπως αναφέρουν- και προκλητική στάση του κυβερνητικού υποψήφιου Νομάρχη Γιάννη Μίχα, ο οποίος τυγχάνει να είναι και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και το μόνο που κάνει είναι να προβοκάρει τους αγώνες μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τους όρους των εργαζομένων η καταβολή του (2007-10-13 00:00:00.0)
Νέα απόπειρα να πετσοκόψει το εποχικό επίδομα (2007-09-18 00:00:00.0)
Νέα πρόκληση από την κυβέρνηση (2006-09-28 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για το επίδομα (2005-10-01 00:00:00.0)
Να δοθεί το επίδομα στους ανέργους (2001-10-09 00:00:00.0)
Δε δέχονται αρνήσεις για τους ανέργους (2000-09-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ