Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Να μη χαθεί ούτε μία ψήφος!
  • Περίπου 10.000 -σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών- είναι οι παραλειφθέντες από τους εκλογικούς καταλόγους. Μπορούν να ψηφίσουν στο δήμο τους με πιστοποιητικό
  • Ολοι πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι είναι γραμμένοι και να πληροφορηθούν πού ακριβώς ψηφίζουν

Με τα προβλήματα, ιδιαίτερα στο Δήμο της Αθήνας, να παραμένουν, καθώς αρκετοί εκλογείς δε γνωρίζουν ακόμα πού θα ψηφίσουν ή καλούνται να ψηφίσουν σε περιοχή μακριά απ' τον τόπο κατοικίας τους, καλούμαστε την Κυριακή, 13 Οκτώβρη, να προσέλθουμε στην κάλπη. Πριν ξεκινήσουμε από το σπίτι, και εφόσον δεν το έχουμε ήδη κάνει, θα πρέπει να βεβαιώσουμε πού ψηφίζουμε, για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων. Πληροφορίες μπορούμε να πάρουμε από το τηλεφωνικό κέντρο 1464 ή το 195 για τους δημότες της Αθήνας. Οσοι έχουν παραλειφθεί από τους εκλογικούς καταλόγους, θα πρέπει να προσέλθουν στο δήμο, στα δημοτολόγια ή μητρώα αρρένων του οποίου είναι γραμμένοι, απ' όπου θα προσκομίσουν πιστοποιητικό εγγραφής, με το οποίο και θα ψηφίσουν. Ειδικά για τους ψηφοφόρους του Δήμου Αθηναίων, τα δημοτολόγια θα είναι ανοιχτά από τις 8 π.μ., έως τις 8μμ., και την ημέρα των εκλογών από τις 7π.μ., έως τις 7 μ.μ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδη, οι παραλειφθέντες από τους εκλογικούς καταλόγους είναι πανελληνίως περίπου 10.000. Στο Δήμο Αθηναίων, από τη Δευτέρα, 7 Οκτώβρη μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης, 9 του μήνα, πιστοποιητικό εγγραφής στα δημοτολόγιά του έλαβαν 279 άτομα. Με βάση τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, το εκλογικό Σώμα ανέρχεται σε 9.932.865 άτομα, εκ των οποίων το 47,98% είναι άνδρες και το 52,02% είναι γυναίκες.

Κατά την είσοδό μας στο εκλογικό τμήμα παραλαμβάνουμε 2 φακέλους, έναν γαλάζιας απόχρωσης για τις νομαρχιακές εκλογές και έναν λευκού για τις δημοτικές, καθώς και τα αντίστοιχα ψηφοδέλτια. Πρέπει να προσέξουμε σε ποιο φάκελο θα βάλουμε το κάθε ψηφοδέλτιο, αλλά και των αριθμό των σταυρών προτίμησης. Ψηφοδέλτιο με περισσότερους σταυρούς, θεωρείται έγκυρο, ωστόσο αυτοί δε λαμβάνονται υπόψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ