Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΠΕΡΑΜΑ
Κατάφεραν να κλείσουν και την αποθήκη με τα τοξικά

Σε αναστολή της λειτουργίας της Γ11 αποθήκης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά που βρίσκεται στο Ικόνιο, στην οποία αποθηκεύονται επικίνδυνα τοξικά υλικά, αναγκάστηκε να προχωρήσει η διοίκηση του Οργανισμού, κάτω από την πίεση της πολύμηνης μάχης που έδωσαν οι κάτοικοι του Περάματος, με μπροστάρη τον δήμαρχο Γιάννη Πατσιλινάκο και τη σημερινή Δημοτική Αρχή της πόλης. Πρόκειται για άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα της σημερινής δημοτικής αρχής, που ασταμάτητα δίνει τη μάχη για την προστασία της ζωής των κατοίκων.

Η αποθήκη Γ11 του ΟΛΠ βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα του Πειραιά και 200 μέτρων από τα οικοδομικά τετράγωνα και τους κατοίκους της περιοχής. Σε ενδεχόμενη πρόκληση ατυχήματος από έκρηξη ή πυρκαγιά, οι συνέπειες για την υγεία των κατοίκων της περιοχής θα ήταν ανεπανόρθωτες.

Οπως αναφέρεται και σε πρόσφατη επιστολή του Δήμου Περάματος προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, «σε περίπτωση έκθεσης ατόμου σε μια αέρια τοξική ένωση, θα έχουμε ακόμη και θανατηφόρα συμβάντα σε ποσοστό έως και 50% στους κατοίκους και τους μαθητές, όπως φαίνεται και σε σχετική μελέτη, της οποίας τα αποτελέσματα εξήχθησαν από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο». Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Περάματος είχε καταθέσει και μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Μετά από τις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις και τα υπομνήματα του Δήμου, των κατοίκων και των μαθητών του σχολικού συγκροτήματος, η διοίκηση του ΟΛΠ αποφάσισε τελικά την αναστολή της λειτουργίας των αποθηκών επικίνδυνων εμπορευμάτων της Γ11 διαχείρισης, ως προς την αποθήκευση. Εντός δέκα ημερών από την ειδοποίησή τους, οι παραλήπτες να παραλάβουν τα εμπορεύματά τους, καθώς και την άμεση απομάκρυνση των αζήτητων εμπορευμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ