Σάββατο 12 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Συνεχίζουμε με δήμαρχο τον Γ. Γιώγο

Μεγάλη συγκέντρωση προμήνυμα νίκης, πραγματοποίησε χτες στην κεντρική πλατεία η «Δημοκρατική Συνεργασία»

«Ψήφο δε χαρίζουμε, Γιώγο όλοι ψηφίζουμε». Είναι τα νιάτα της Πετρούπολης που καταφτάνουν με ταμπούρλα, πανό και συνθήματα στο χώρο της μαζικής κεντρικής συγκέντρωσης της «Δημοκρατικής Συνεργασίας». Είναι τα νιάτα της Πετρούπολης που πυροδοτούν την ατμόσφαιρα και προειδοποιούν ότι «Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι, με το Γιώγο δήμαρχο, αντίσταση και πάλη». Είναι όλοι εκείνοι οι έφηβοι, οι μαθητές, οι φοιτητές που συναντήθηκαν χτες το βράδυ κάτω απ' την ίδια εξέδρα με τους ασπρομάλληδες, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, όλους τους απλούς και καθημερινούς ανθρώπους της Πετρούπολης. Συναντήθηκαν και ένωσαν τις φωνές τους διαβεβαιώνοντας ότι οι αγώνες και οι θυσίες τους, με τις οποίες χτίστηκε αυτή η πόλη -έχοντας πάντα στο πλευρό τους για αρκετές τετραετίες τον επίτιμο δήμαρχο της πόλης Ν. Παξιμαδά και σήμερα τον Γ. Γιώγο- δε χαρίζονται σε κανέναν.

Ο Νίκος Παξιμαδάς, με μήνυμά του αναφέρθηκε στους δυο επίδοξους διεκδικητές της διοίκησης του δήμου και τους διαμήνυσε «ότι ο Παξιμαδάς, ποτέ δε δέχτηκε χαϊδέματα στην πλάτη, ούτε από εχθρούς, ούτε από φίλους. Στάθηκε παλεύοντας στο πλευρό όλου του λαού της Πετρούπολης, χωρίς να υψώνει τείχη, χωρίς να κρύψει ποτέ ποιος είναι. Σ' αυτό το πνεύμα και με αυτές τις αρχές, η "Δημοκρατική Συνεργασία" συνεχίζει να πορεύεται, δίνοντας και αυτή τη μάχη και έχοντας συσπειρώσει στις γραμμές και το ψηφοδέλτιό της καταξιωμένους αγωνιστές, ικανούς και έντιμους. Γιατί ο λαός της πόλης έχει και μνήμη και κρίση». Στο χαιρετισμό του ο Γρηγόρης Πετράκης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναφερόμενος στους διεκδικητές του δήμου είπε: «Δεν είμαστε συνήθεια, είμαστε η συνέχεια».

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Γ. Γιώγος τόνισε ότι «μετά από 36 ώρες που έχουν μείνει θα κριθεί το μέλλον της πόλης μας. Δε σκοπεύουμε, και δεν το κάναμε ποτέ, να καλύψουμε τα νώτα οποιασδήποτε κεντρικής εξουσίας. Δεν είμαστε στο τσεπάκι κανενός. Σταθήκαμε άγρυπνοι φρουροί της πόλης. Δεν κρύψαμε τις πολιτικές πεποιθήσεις μας για να καμωθούμε τους δήθεν απολίτικους και να ψαρέψουμε ψηφοφόρους σε θολά νερά». Και πρόσθεσε: «Εδώ και δυο τετραετίες η Πετρούπολη έχει αλλάξει, έχει ομορφύνει. Απόχτησε νέα κτίρια, εγκαταστάσεις και υποδομές, κι όλα αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε να φέρουμε τον πολίτη πιο κοντά στο δήμο. Φερθήκαμε με ευπρέπεια. Αντίπαλοί μας δεν είναι οι πολίτες που έχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά οι αιτίες που γεννούν τα προβλήματα. Μαζί θα συνεχίσουμε γιατί οι καλύτερες μέρες είναι εκείνες που δεν έχουν έρθει ακόμα. Η νίκη είναι δική μας».

Αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση - καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Πετρούπολης, Ανω Λιοσίων, Φυλής και Θρακομακεδόνων που διαβάστηκε στη συγκέντρωση και στην οποία καταγγέλλεται η αποτυχημένη προσπάθεια εκφοβισμού που έγινε από τον υποψήφιο δήμαρχο Πετρούπολης Στέφανο Βλάχο και υποψηφίους του συνδυασμού του, σε βάρος υπαλλήλων, τους οποίους απείλησαν και επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν. Ο Σύλλογος δηλώνει ότι «δε θα δώσουμε το δικαίωμα σε κανέναν να προσβάλει ή να θίξει την τιμή και την αξιοπρέπεια των μελών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ