Δευτέρα 14 Οχτώβρη 2002 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΕΪΤ - ΗΠΑ
Ανησυχία και διαφωνίες

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΪΤ.--

«Δεν υπάρχουν ούτε ενδείξεις ότι η επίθεση ενόπλων εναντίον των Αμερικανών πεζοναυτών είχε ενορχηστρωθεί από δυνάμεις στο εξωτερικό», διαβεβαίωνε ο υπουργός Εσωτερικών του Κουβέιτ, Σεΐκ Μοχάμεντ Κχαλέντ αλ Σάμπαχ, απαντώντας, εμμέσως, στις εντεινόμενες αμερικανικές αιτιάσεις περί σύνδεσης με την «Αλ Κάιντα».

Οι κουβεϊτιανές αρχές χαρακτήρισαν την επίθεση εναντίον των πεζοναυτών κατά τη διάρκεια άσκησης στη νήσο Φαϊλάκα, τρομοκρατική και ανακοίνωσαν ότι έχει, ήδη, συλληφθεί ένας πυρήνας 15 ατόμων, που φέρονται να εμπλέκονται στην οργάνωσή της. Εντούτοις, Κουβεϊτιανοί αξιωματούχοι επέμεναν ότι πρόκειται για έναν «απομονωμένο» πυρήνα.

Παρ' όλα αυτά, το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους Αμερικανούς αξιωματικούς, καθώς συνδυάζεται και από έκδηλο κλίμα δυσαρέσκειας του κουβεϊτιανού πληθυσμού, που εκφράζεται με αντι-αμερικανικές διαδηλώσεις και σαφείς αντιρρήσεις για ένα επικείμενο πλήγμα κατά του Ιράκ. Υπενθυμίζεται ότι το Κουβέιτ φιλοξενεί 10.000 Αμερικανούς στρατιώτες και μαζί με το Κατάρ εκτιμάται ότι θα είναι οι δύο κύριες βάσεις, από όπου θα εξαπολυθεί επίθεση κατά του Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ