Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗΣ «17Ν»
Νέες κατηγορίες κατά Α. Σωτηροπούλου

Τρεις νέες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην προφυλακισμένη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17Ν» Αγγελική Σωτηροπούλου από τον ειδικό ανακριτή της υπόθεσης, πρόεδρο Εφετών Λεων. Ζερβομπεάκο. Συγκεκριμένα, της αποδίδεται συνέργεια στη δολοφονία του Βρετανού στρατιωτικού ακόλουθου Στίβεν Σόντερς (8-6-2000 στη λεωφόρο Κηφισίας), στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρώην υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Παλαιοκρασσά (14-7-1992 στο Σύνταγμα), κατά την οποία σκοτώθηκε ο 22χρονος διερχόμενος σπουδαστής Θάνος Αξαρλιάν, και στην έκρηξη που σημειώθηκε στις 29-6-2002 στον Πειραιά και στην οποία τραυματίστηκε ο συγκατηγορούμενος και πρώην σύζυγός της Σάββας Ξηρός.

Η συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος της Α. Σωτηροπούλου για τις παραπάνω κακουργηματικές πράξεις αποκλείει το ενδεχόμενο να βρεθεί σύντομα εκτός φυλακών, όπως διατείνονταν πριν από μέρες κάποια ΜΜΕ, προκειμένου να φροντίζει τον ανήλικο γιο της.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι από την εξέταση του γενετικού υλικού της δεν προέκυψε ότι ανήκε στην ίδια μια τρίχα που βρέθηκε στην αποθήκη της «17Ν» στην οδό Δαμάρεως στο Παγκράτι. Αντίστοιχα όμως ευρήματα φέρεται ότι ανήκουν στους Σάββα και Βασίλη Ξηρό.

Μέσα στη βδομάδα αναμένεται να μεταβεί στις φυλακές Κορυδαλλού ο ειδικός εφέτης ανακριτής για να πάρει συμπληρωματικές απολογίες από τους κρατούμενους Κώστα Τέλιο, Πάτροκλο Τσελέντη και Νίκο Παπαναστασίου.

Χτες, τέλος, μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών ο κρατούμενος Θεολόγος Ψαραδέλλης, ο οποίος υποβλήθηκε σε οφθαλμολογική εξέταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ