Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Τεστ για... δυνατούς

Δύσκολο έργο στην έδρα τους έχουν σήμερα ΑΕΚ και Ολυμπιακός

Sportidea

Δύσκολο έργο στην έδρα τους έχουν σήμερα ΑΕΚ και Ολυμπιακός
Για τα καλά «ανάβουν τα αίματα» για τις ελληνικές ομάδες στην 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, αφού και οι τρεις εκπρόσωποί μας στη διοργάνωση δίνουν σήμερα ιδιαίτερα σημαντικά παιχνίδια κόντρα σε σπουδαίους αντιπάλους. Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ υποδέχεται στο κλειστό της Λαμίας την Μπαρτσελόν,α ενώ ο Ολυμπιακός και αυτός θα φιλοξενήσει στον Κορυδαλλό την τουρκική Ούλκερ. Ακόμα πιο δύσκολο έργο έχει ο Παναθηναϊκός που ταξίδεψε στο Κάουνας προκειμένου να αντιμετωπίσει τη Ζαλγκίρις. Πιο αναλυτικά.

ΑΕΚ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ («Χαλκιοπούλειο» Λαμία 19.30)

Η αποκέντρωση που που επιχειρεί φέτος η ΑΕΚ εξαιτίας της έλλειψης γηπέδου λαμβάνει σήμερα «σάρκα και οστά» κόντρα σε ένα μεγάλο όνομα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Στο κλειστό της Λαμίας η Ενωση θα υποδεχτεί την Μπαρτσελόνα του γνωστού μας Ντέγιαν Μποντίρογκα, αναζητώντας την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Η ήττα από την Τσιμπόνα στο Ζάγκρεμπι την πρώτη αγωνιστική αλλά και ο στόχος που έχει θέσει η διοίκηση της ομάδας για το τρόπαιο της Ευρωλίγκα φέτος, δεν επιτρέπουν στραβοπατήματα εντός έδρας. Παρ' όλα αυτά όμως, το σημερινό έργο των πρωταθλητών μόνο εύκολο δεν είναι, κάτι που αναγνωρίζει και ο ίδιος ο Σάκοτα, ο οποίος σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της ομάδας έχρισε φαβορί τους Καταλανούς για κάποιους ειδικούς λόγους. «Η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί της διοργάνωσης, ξόδεψε αρκετά εκατομμύρια για να ενισχυθεί και αυτό γιατί το φάιναλ φορ πραγματοποιείται στην πόλη της και θέλει να το κατακτήσει. Στο παρελθόν έχει χάσει πολλές ευκαιρίες να βάλει στην τροπαιοθήκη της το Ευρωπαϊκό και φέτος θα κάνει τα πάντα για να το πάρει... σπίτι της».

Παρ' όλα αυτά, ο προπονητής της Ενωσης δε δείχνει να φοβάται τη δυναμικότητα των «Μπλαουγκράνα». «Η Μπαρτσελόνα έχει μεγάλους παίκτες και προπονητή, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι 100% έτοιμη. Αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα κι αν μη τι άλλο πρέπει να είμαστε σοβαροί. Εμείς δεν είμαστε πλήρεις και για αυτό δεν μπορεί να έχουμε τον τίτλο του φαβορί. Αυτό δε σημαίνει τίποτα, για αυτό θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να κατακτήσουμε τη νίκη. Οσο για την επιλογή της Λαμίας για έδρα της ΑΕΚ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ο «Σάλε» επισήμανε τη σημαντική βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο κόσμος της επαρχίας που διψάει για μπάσκετ. Οσο για τους αντιπάλους των «κιτρινόμαυρων» αυτοί ήρθαν στη χώρα μας με καλή ψυχολογία από τις δυο νίκες επί της Σκίπερ για την πρώτη αγωνιστική στη διοργάνωση και της Τσιρόνα για το ισπανικό πρωτάθλημα. Εκτος του Μποντίρογκα σε καλή φόρμα δείχνει να είναι ο Φούτσκα καθώς και ο γνωστός μας από τον Ολυμπιακό Φέμερλιγκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΥΛΚΕΡ (Κορυδαλλός 21.00)

Η άμυνα είναι το κλειδί για την αναμέτρηση κόντρα στους Τούρκους σύμφωνα με τον προπονητή του Ολυμπιακού Λευτέρη Σούμποτιτς. Ο Ελληνοσλοβένος κόουτς μιλώντας στους παίκτες αναφέρθηκε σε δυο άξονες. Να μην υποτιμήσουν την Ούλκερ άσχετα εάν έχασε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο πρώτο παιχνίδι και να παίξουν πολύ καλή άμυνα ιδιαίτερα στον Μέλβιν Μπούκερ που αποτελεί την επιθετική αιχμή. Παράλληλα να προσέξουν πολύ και την άμυνα ζώνης που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι και συνέχισε με βιντεοθεραπεία από αγώνες της Ούλκερ την προετοιμασία των ερυθρολεύκων. Το πρόβλημα πάντως για τον «Πίξι» αυτή τη στιγμή ακούει στο όνομα του Αυστραλού Μπράτκε καθώς εξαιτίας μιας θλάσης στη γάμπα δεν έχει καταφέρει να κάνει προπόνηση εδώ και ένα μήνα. Ο Πίξι θα περιμένει τον Αυστραλό γίγαντα αλλά έχει ήδη αρχίσει να ψάχνει και την αγορά των ψηλών για παν ενδεχόμενο. Οσον αφορά το σημερινό παιχνίδι αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν καθώς ο Τόμιτς ξεπέρασε το διάστρεμμά του και αναμένεται να λάβει κανονικά μέρος στην αποστολή.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΚΑΟΥΝΑΣ 21.30)

Με στόχο το ροζ φύλλο αγώνα που θα συνεχίζει να τον διατηρεί στο ρετιρέ της βαθμολογίας του Α` ομίλου ο πρωταθλητής Ευρώπης αντιμετωπίζει σήμερα τη Ζαλγκίρις στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι του στη διοργάνωση. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς χαρακτήρισε τον αγώνα σημαντικό για την πορεία του Παναθηναϊκού, ενώ έδειξε να εκτιμά πολύ τους σημερινούς αντιπάλους του. «Η Ζαλγκίρις έχει δύο καλούς ξένους. Παίζει γρήγορο μπάσκετ με συνεχείς αιφνιδιασμούς, ενώ όλοι οι παίκτες της σουτάρουν τρίποντα, κάτι που θα είναι πρόβλημα για μας. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στο στιλ παιχνιδιού του αντιπάλου μας, αφού πρόκειται για μια δύσκολη αναμέτρηση. Πάντως είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα» τόνισε χαρακτηριστικά ο «Ζοτς». Στην αποστολή των «πρασίνων» δε μετέχει ο Ιμπραήμ Κουτλάι που έμεινε στην Αθήνα προκειμένου να ολοκληρώσει την αποθεραπεία του και εάν προλάβει να είναι έτοιμος για τον αγώνα με τη Μακαμπί την επόμενη αγωνιστική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ