Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΑΡΜΕΝΙΑ 2-0
«Καθάρισε» ο Νικολαΐδης

Χωρίς να συναντήσει σημαντικά προβλήματα, η Εθνική μας ομάδα έφτασε στην πρώτη της νίκη, στην τρίτη αγωνιστική των ομίλων για τα προκριματικά του ΕΥΡΟ 2004. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χάρη στην πολύ καλή αγωνιστική εμφάνιση, κυρίως του Ντέμη Νικολαΐδη, πήρε τους πρώτους του βαθμούς με την επικράτηση επί του αντίστοιχου της Αρμενίας με 2-0.

Αν και το γήπεδο της Λεωφόρου όπου έγινε και ο αγώνας ήταν σχεδόν γεμάτο, αυτό σε ορισμένα σημεία λειτούργησε ανασταλτικά για τους διεθνείς μας που παρουσίασαν νεκρά σημεία και με τα λάθη τους έδιναν το δικαίωμα στους Αρμένιους να περνούν στην αντεπίθεση. Ομως, οι αντίπαλοι της Εθνικής μας δεν ήταν σε θέση να δημιουργήσουν με αξιώσεις τις ευκαιρίες που θα τους έβαζαν στο παιχνίδι. Ιδιαίτερα, όταν η άψογη συνεργασία του Τσάρτα με τον Νικολαΐδη πέτυχε και το σκορ άνοιξε στο δεύτερο λεπτό, ύστερα από την κεφαλιά του τελευταίου που έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Το άγχος των ποδοσφαιριστών μας φαινόταν σε ορισμένες φάσεις όπου τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο. Μάλιστα, ο Αντώνης Νικοπολίδης χρειάστηκε στα πρώτα 25' να βρεθεί δύο φορές έξω από την περιοχή του για να ανακόψει τις επιθετικές προσπάθειες των φιλοξενουμένων. Από την άλλη, οι οδηγίες του Οτο Ρεχάγκελ προς τους Ελληνες ποδοσφαιριστές έπιασαν τόπο, καθώς όπως φάνηκε δεν ήταν λίγες οι φορές που οι διεθνείς βρέθηκαν στα αντίπαλα καρέ χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα, με πιο κλασική τη στιγμή του 90' όταν ο Νικολαΐδης μέσα στη μικρή περιοχή του Μπεροζόφσκι άργησε να κάνει το σουτ και η προσπάθειά του ανακόπηκε από τους Αρμένιους αμυντικούς. Ομως πιο πριν, ο ίδιος παίκτης, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ευκαιρία που του δόθηκε και μόνος με τον αντίπαλο τερματοφύλακα διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Τώρα το επόμενο ραντεβού της Εθνικής είναι τον Απρίλη του 2003 με αντίπαλο τη Β. Ιρλανδία.

Ελλάδα: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Βενετίδης (56' Φύσσας), Νταμπίζας, Δέλλας, Μπασινάς, Γεωργιάδης (46' Ζαγοράκης), Καφές, Χαριστές, Τσάρτας (46' Γιαννακόπουλος), Νικολαΐδης.

Αρμενία: Μπεροζόφσκι, Σαρκισιάν (81' Σιμελικιάν), Μπιλίμπιο, Χονσεπιάν, Βαρντανιάν, Κατσατριάν (46' Μιρασιάν), Πετροσιάν, Βοσκανιάν, Ντοκονιάν, Καραμιάν (62' Μικιταριάν), Καραμιάν.


Γ.Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ