Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Γκρίνια παρά τη νίκη

«Η φτώχεια φέρνει γκρίνια» σύμφωνα με τη λαϊκή εμπειρία και από τον κανόνα (που στην προκειμένη περίπτωση δεν αφορά τα οικονομικά) δεν ξεφεύγει η Εθνική ανδρών. Μπορεί προχτές να κέρδισε, αλλά η εμφάνιση (ξανα)ήταν «χλωμή». Το κλίμα λοιπόν που επικρατούσε πριν το παιχνίδι απλά... ψιλοβελτιώθηκε και σε καμιά περίπτωση δεν αναστράφηκε.

Τις φήμες (;) περί επεισοδίου Ρεχάγκελ - Τσάρτα για την αλλαγή του δεύτερου και δήλωση αποχής από την Εθνική του «κιτρινόμαυρου» διεθνή, διέψευσαν αμφότεροι οι φερόμενοι ως πρωταγωνιστές. Αυτό πάντως λίγο αλλάζει τα δεδομένα. Το κλίμα παραμένει βαρύ και οι γκρίνιες στην ημερησία διάταξη. Χαρακτηριστικά είναι, μια μέρα πριν το παιχνίδι σε σχετική συζήτηση, τα λόγια κορυφαίου στελέχους στην ομοσπονδία: «Και να κερδίσουμε αύριο, θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό. Πού θα κερδίσουμε εκτός έδρας; Πέστε μου οκτώ χρόνια τώρα, όταν η Εθνική χρειάστηκε να κερδίσει παιχνίδι, πότε το έκανε;»...

Υπάρχουν όμως και προσκηνιακές κόντρες. Χτες ο Τσάρτας απάντησε, μέσω του ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ ΦΜ, στις δηλώσεις Γκαγκάτση, με το ίδιο ύφος, «επιστρέφοντας» την ευθύνη στην ΕΠΟ: «Από την Ομοσπονδία ακούμε πολλά και διάφορα τελευταία, αλλά και για πολλά χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι θέλοντας να κρατήσουν τις θέσεις τους και να στηρίξουν τις αποφάσεις τους, θέλουν να εμφανίζουν τα πράγματα όπως αυτοί θέλουν και τους αρέσει, για να κάνουν τις εντυπώσεις. Αυτό που έχω διακρίνει είναι ότι ο εγωισμός τους τους παρασύρει τόσο πολύ, που πέρα από τη δική τους προβολή, δεν κοιτούν τίποτε άλλο. Και πριν από το ματς με την Ισπανία, την Ουκρανία και την Αρμενία, η προετοιμασία της ομάδας ήταν πάρα πολύ ελλιπής».

Χαρακτήρισε τον Αγιο Κοσμά «ημιτελές κέντρο, στο οποίο το γήπεδο που κάνουμε προπόνηση είναι σε κακή κατάσταση. Είναι πάρα πολύ ανώμαλο και δε συντηρήθηκε καλά. Θέλω να πω ότι αυτό το παραμύθι ότι τα δίνουμε όλα, τα προσφέρουμε όλα, δεν ισχύει. Το να με πηγαίνουν σε καλό ξενοδοχείο και να μην έχω γήπεδο να κάνω προπόνηση, αυτό δε μου λέει τίποτα. Αν αυτοί θεωρούν ότι μας τα προσφέρουν όλα, τους αφήνω στην κρίση του κόσμου. Εμείς οι παίκτες, άσχετα αν δεν έχουμε καταφέρει κάτι μεγάλο με την Εθνική, πιστεύω ότι μόνο συγκυριακό δεν είναι».

Η ΕΠΟ απάντησε στον Τσάρτα με μια λιτή ανακοίνωση: «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ολοι ξέρουν τι έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει η ΕΠΟ στις εθνικές ομάδες, γεγονός που αποδεικνύεται από τις δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ