Δευτέρα 21 Οχτώβρη 2002 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Γενικές εκλογές

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.-

Στις κάλπες προσήλθε χτες το εκλογικό σώμα του Μαυροβουνίου, προκειμένου να επιλέξει μεταξύ επτά συνασπισμών και τριών κομμάτων, νέα κυβέρνηση και νέα Βουλή. Ωστόσο, το έτερο - πλην του αμιγώς πολιτικού... - μήνυμα που επρόκειτο να στείλουν οι ψηφοφόροι ήταν το εάν επιθυμούν ή όχι τη συνέχιση των - ήδη χαλαρών... - δεσμών ανάμεσα σε Μαυροβούνιο και Σερβία.

Εως χτες στις 14.00 το μεσημέρι, η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες προσέγγιζε το 44,8% (σύμφωνα με εκλογικές παρατηρητές του Κέντρου Εκλογικού Ελέγχου στην Ποντγκόριτσα).

Υπέρμαχος της μεσοπρόθεσμης ανεξαρτησίας του Μαυροβουνίου παρέμεινε το Δημοκρατικό Κόμμα Σοσιαλιστών του Προέδρου Μίλο Τζουκάνοβιτς

Υπέρ των σταθερών δεσμών ανάμεσα σε Μαυροβούνιο - Σερβία είναι ο Συνασπισμός για Αλλαγή του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος του Πρέντραγκ Μπουλάτοβιτς.

Με σύνθημα την άμεση, ει δυνατόν, ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου κατέβηκε στις εκλογές το κόμμα της «Φιλελεύθερης Συμμαχίας» του Μίοντραγκ Ζίβκοβιτς.

Πάντως, έως χτες το βράδυ, δεν ήταν σαφής η μετεκλογική πολιτική εικόνα του Μαυροβουνίου, καθώς τα επίσημα τελικά αποτελέσματα αναμένονται εντός του προσεχούς 48ωρου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ