Σάββατο 26 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΛΜΕ
Αυταρχισμός και πρόσκληση για συνάντηση από το υπουργείο

Κριτική στην πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, με ευθύνη της οποίας δε δόθηκε ο λόγος στη βάση του κλάδου για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, έκαναν χτες πρόεδροι των ΕΛΜΕ κατά την ενημερωτικού χαρακτήρα γενική συνέλευσή τους. Σύμφωνα με την απόφαση της προηγούμενης γενικής συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ, μετά τη 48ωρη απεργία που έγινε στις 3 και 4 Φλεβάρη επρόκειτο να γίνουν νέες γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ. Αντ' αυτού, το ΔΣ της ΟΛΜΕ μόλις τη Δευτέρα αποφάσισε τελικά να προχωρήσει σε στάσεις εργασίας στις 2 Μάρτη από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα και συνδιοργάνωση πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων μαζί με τη ΔΟΕ, που πραγματοποιεί 48ωρη απεργία στις 2 και 3 Μάρτη.

Πριν τη γενική συνέλευσή τους, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Στη διάρκειά της, για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε ότι τα αυταρχικά μέτρα της κυβέρνησης εντείνονται ακόμα και αν πρόκειται για μια απλή παράσταση διαμαρτυρίας. Το υπουργείο Παιδείας βρέθηκε χτες το πρωί σε αστυνομικό κλοιό, ενώ η Αστυνομία έφτασε ακόμα και στη σύλληψη του εκπροσώπου της ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Ενδεικτικό της στάσης του υπουργείου Παιδείας είναι ότι αφού παρέταξε τα ΜΑΤ μπροστά στους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, προσκάλεσε σε συνάντηση το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Η πρόσκληση που έστειλε ο υπουργός Παιδείας προς την ΟΛΜΕ και δεν μπορεί παρά να ερμηνεύεται ως προεκλογική κίνηση, αναφέρεται σε συνάντηση στις 6 Μάρτη και από τα θέματα συζήτησης απουσιάζουν, όπως ήταν αναμενόμενο, τα αιτήματα του κλάδου για κατάργηση της «μεταρρύθμισης». Το υπουργείο δέχεται να συζητήσει για τα ζητήματα της πρόσθετης διδακτικής στήριξης, της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, των καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολείων και του αριθμού μαθητών ανά τμήμα και «άλλα θέματα που μπορεί να προκύψουν έως τις 6/3». Σε ό,τι αφορά τα θέματα του νομοσχεδίου για την ειδική αγωγή, την πρόσβαση των αποφοίτων ΤΕΕ στα ΤΕΙ, το Διεθνές Απολυτήριο και άλλα θέματα που θέτουν οι εκπαιδευτικοί, το υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές συζητήσεις.

  • Σήμερα Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, εκπαιδευτικοί που πέτυχαν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ο οποίος έγινε τον Ιούνη του 1998 αλλά δεν προσλήφτηκαν, καθώς ο διαγωνισμός δεν εξασφαλίζει δουλιά στους εκπαιδευτικούς αλλά στόχο έχει τη χειραγώγησή τους, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας δηλώνοντας την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή ενός νέου διαγωνισμού για 8 ειδικότητες, στις οποίες οι επιτυχόντες δεν έχουν απορροφηθεί.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ