Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνέδριο πλαστικών τεχνών

«Είναι μεγάλη τιμή για την Ελλάδα που φιλοξενεί, για πρώτη φορά, τη Γενική Συνέλευση και το Συνέδριο της Διεθνούς Ενωσης Πλαστικών Τεχνών. Ιδιαίτερα που η Συνέλευση οφείλει να αποτελέσει και κομβικό σημείο στην ιστορία της Παγκόσμιας Οργάνωσης των Εικαστικών Καλλιτεχνών».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας Μιχάλης Παπαδάκης σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, για τη 15η ΓΣ της Διεθνούς Ενωσης Πλαστικών Τεχνών. Οι εργασίες ξεκινούν σήμερα (10μ.μ.) στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» και θα συνεχιστούν αύριο (9.15π.μ.) και την Κυριακή (2.30μ.μ.). Συμμετέχουν 120 καλλιτέχνες από 70 χώρες όλης της γης.

Τα κύρια θέματα της ΓΣ και του Παγκόσμιου Συνεδρίου, το οποίο θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στους Δελφούς με θέμα: «Η Τέχνη, η αγορά Τέχνης και η Κοινωνία: Αναζήτηση ενός Πολιτισμού, όπου η Ειρήνη κυριαρχεί μέσα από τη Συμμετοχή και την αλληλεγγύη», είναι: Η κατάσταση των καλλιτεχνών σε κάθε χώρα και τα προβλήματά τους. Η διασφάλιση της ελευθερίας της εικαστικής δημιουργίας, παγκοσμίως. Η ελεύθερη διακίνηση των έργων τέχνης. Η διασφάλιση των πνευματικών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών.

«Μέσα σε συνθήκες, που η παγκοσμιοποίηση δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, με την ισοπέδωση, με τις πολεμικές επεμβάσεις που καταργούν κάθε έννοια εθνικής ανεξαρτησίας και που θέτουν διαρκώς την απειλή μιας γενικότερης σύρραξης», τόνισε ο Μ. Παπαδάκης, «ελπίζουμε ότι η παγκόσμια οργάνωσή μας θα σταθεί στο ύψος των καθηκόντων της υπεράσπισης των αξιών της ελευθερίας και της ισοτιμίας που η ανθρωπότητα παλεύει να χτίσει σε μια πορεία χιλιάδων ετών μέχρι σήμερα». Μεταξύ των ομιλητών είναι οι: Β. Δημητρέα («Το εμπόριο της τέχνης»), Αρν Νοστ («Ο ρόλος του καλλιτέχνη στην αστική κοινωνία»), Βερμπιέιγ («Η τέχνη στην παγκοσμιοποίηση»), Σ. Τανασέσκου («Η σχέση ανάμεσα στην κοινωνία, τον καλλιτέχνη και την πολιτική»), Τζο Οντα («Το κρίσιμο σημείο για τη σύγχρονη τέχνη»), Γκ. Μαρστέιν («Η ελευθερία της έκφρασης και οι εικαστικές τέχνες») κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ