Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Ακόμα και ο υπουργός παραδέχεται τις ελλείψεις

Ακόμα και ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας Π. Ευθυμίου παραδέχτηκε στη Βουλή τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το τμήμα Τεχνολογίας Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ηπείρου που εδρεύει στην Κεφαλονιά και οι οποίες προκαλούν σοβαρές δυσλειτουργίες στο τμήμα.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και ο υπουργός απέδωσε τις ελλείψεις σε κτίρια και προσωπικό στην εξειδικευμένη φύση των σπουδών του τμήματος. Παρ' όλα αυτά, ισχυρίστηκε ότι έχουν ήδη προσληφθεί 30 επιστημονικοί και εργαστηριακοί συνεργάτες, προκηρύχτηκαν πέντε νέες θέσεις εκπαιδευτικών και έχουν διατεθεί για εργαστήρια και εξοπλισμό 200 εκατομμύρια δρχ.

Ο Αντ. Σκυλλάκος παρατήρησε ότι δεν αρκεί η απλή αναγνώριση των προβλημάτων αλλά πρέπει να οδηγεί σε πολλαπλάσια προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου με κύριο γνώμονα οι φοιτητές να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για το αντικείμενο που σπουδάζουν. Ζήτησε από τον υπουργό να γίνει ένα χρονοδιάγραμμα για την επίλυση των προβλημάτων υποδομής και στελέχωσης, αλλά να απασχολήσουν το υπουργείου και τα προβλήματα σίτισης και στέγασης των φοιτητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ