Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέες δίκες 77 μαθητών!

Στα πλαίσια της εκστρατείας ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων, 77 μέλη 15μελών Μαθητικών Συμβουλίων σέρνονται σε δίκη στις 12 Μάρτη 2003, για τη συμμετοχή τους στις μαθητικές κινητοποιήσεις του 1999.

Πρόκειται για μέλη των μαθητικών συμβουλίων των 2ου και 6ου ΕΛ Καλαμαριάς, του 8ου ΤΕΕ, του 10ου ΤΕΕ, του 15ου ΤΕΕ («Ευκλείδης»), του 6ου Νυχτερινού ΤΕΕ και του 14ου Νυχτερινού Τ.Ε.Ε. («Ευκλείδης»).

Η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ καταγγέλλει στη νεολαία και το λαό της πόλης τις νέες αυτές διώξεις μαθητών και την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων και τονίζει στην ανακοίνωσή της: «Προφανώς το να αγωνίζεται ένας νέος είναι για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έγκλημα. Δεν είναι τυχαίο πως κατηγορούνται για παράβαση της φασιστικής έμπνευσης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (4-12-1999) που νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκείνη την περίοδο για "να βάλει στο γύψο" το δικαίωμα των μαθητών να αγωνίζονται για μόρφωση.

Η όξυνση της επίθεσης στα δημοκρατικά δικαιώματα λαού και νεολαίας», τονίζει η ανακοίνωση της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, «πιστεύουμε πως πρέπει να προβληματίσει τον καθένα μας, μιας και η όξυνση αυτή δένει με την ένταση της επίθεσης στα δικαιώματά μας στη μόρφωση, στη δουλιά, στη ζωή. Δεν είναι τυχαίο πως η δίκη αυτή έρχεται σε μια περίοδο που το μαθητικό κίνημα ξαναφουντώνει. Ο αυταρχικός εσωτερικός κανονισμός που ετοιμάζεται να φέρει στα σχολεία η κυβέρνηση αρχίζει να γεννά αντιδράσεις που εκφράζονται πολύμορφα. Φοβάται η κυβέρνηση πως οι αγώνες των μαθητών.... μαζί και με τα ολοφάνερα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής αντιμεταρρύθμισης θα αποκαλύψουν τον ταξικό, επιλεκτικό, αντιπαιδαγωγικό χαρακτήρα του σχολείου που έχει διαμορφώσει, θα φέρει στο προσκήνιο το αίτημα για ένα σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ