Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καθίζηση στο Περιστέρι προκάλεσε ο «μετροπόντικας»

Καθίζηση του εδάφους προκάλεσε το περασμένο Σάββατο και χτες το πρωί ο «μετροπόντικας» που διανοίγει τη σήραγγα της επέκτασης του μετρό προς το Περιστέρι, προκαλώντας αναστάτωση στους περιοίκους. Πρόκειται για μια καθίζηση μήκους περίπου 10 μέτρων που παρουσιάστηκε επί της Οδού Π. Τσαλδάρη στο Περιστέρι, κοντά στην αφετηρία των τρόλεϊ. Οι αρμόδιοι της «Αττικό Μετρό» χαρακτήριζαν το περιστατικό ως συνηθισμένο και αντιμετωπίσιμο με μικρό κόστος και χωρίς καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου. Οπως δήλωναν, οφείλεται στα σαθρά εδάφη που συνάντησε στο συγκεκριμένο σημείο ο «μετροπόντικας» και στα παλιά πηγάδια που υπήρχαν εκεί.

Για τη συνέχιση του έργου έχουν ξεκινήσει εργασίες ενίσχυσης του εδάφους, ενώ για ένα διάστημα το μηχάνημα θα διανοίγει τη σήραγγα με τη βοήθεια τσιμεντενέσεων. Για το λόγο αυτό, μάλιστα, σήμερα θα γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και μερικός αποκλεισμός της Π. Τσαλδάρη από την κυκλοφορία οχημάτων.

Σημειώνουμε ότι παρόμοια περιστατικά είχαν σημειωθεί και παλιότερα, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, στην Πανεπιστημίου (όπου καταβροχθίστηκε ένα περίπτερο), αλλά και στο Νέο Κόσμο και τη Δάφνη (όπου χρειάστηκε να εκκενωθούν πολυκατοικίες).

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο της καθίζησης ο δημοτικός σύμβουλος Π. Σοφός, ο οποίος επισήμανε στο «Ρ» ότι δεν υπήρξε μέχρι στιγμής καμία αντίδραση, ούτε από το δήμο ούτε από το ΥΠΕΧΩΔΕ, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις και να καθησυχάσουν τους κατοίκους της περιοχής. Ο ίδιος αναρωτήθηκε μήπως το έργο ξεκίνησε χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες εδαφολογικές μελέτες, που θα μπορούσαν να προλάβουν παρόμοια φαινόμενα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ