Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παναττική στάση εργασίας των μηχανικών Δημοσίου

Τρίωρη παναττική στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι οι μηχανικοί που εργάζονται στο Δημόσιο, ενώ στις 12.30 μ.μ. θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών (Πλατεία Συντάγματος) διεκδικώντας θεσμικά και οικονομικά αιτήματα.

Πιο συγκεκριμένα, οι μηχανικοί του Δημοσίου διεκδικούν:

  • Αμεση τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά τον πόρο του 7 τοις χιλίοις με καθορισμό του συνολικού προς διάθεση ποσού για το 2002 στα 45,8 εκατ. ευρώ (15,6 δισ. δρχ.). Ορισμό του ειδικού χρηματικού αντισταθμίσματος στο ποσό των 100.000 δρχ. (περίπου 293 ευρώ) το μήνα για κάθε μηχανικό και καταβολή του από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ενταξη του ποσού αυτού στις τακτικές αποδοχές, με αντίστοιχη αύξηση του κινήτρου απόδοσης και καταβολή μέσω της μισθοδοσίας.
  • Υπογραφή συλλογικής σύμβασης και συλλογικής συμφωνίας για το 2002.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Μηχανικών Δημοσίου (ΕΜΔΥΔΑΣ) σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη συστηματική κατακράτηση των αποδοχών τους από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών «θέτοντας σε κίνδυνο την ήδη προβληματική υλοποίηση των δημοσίων έργων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ