Σάββατο 2 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Παραβιάζονται ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα

Τα αλλεπάλληλα κρούσματα κακομεταχείρισης ημεδαπών και αλλοδαπών πολιτών, καθώς και οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων των εργαζομένων που τον τελευταίο καιρό έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας, είναι τόσο κραυγαλέα και εξόφθαλμα, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ε. Κρουσταλάκη. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με εγκύκλιό του προς τους προϊστάμενους των Εισαγγελιών τούς προτρέπει να συμβάλλουν στο να γίνουν σεβαστά τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα του πολίτη. Βέβαια, πρόκειται για μια ενέργεια που περισσότερο έχει τα χαρακτηριστικά ευχής για τη λύση του προβλήματος, καθώς οι παραβιάσεις των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών γίνονται πλέον όχι μόνο με αυθαίρετες ενέργειες και παραβίαση νόμων και κανόνων, αλλά με βάση τις αντιδραστικές αλλαγές που επιβάλλονται με νόμους.

Στην εγκύκλιό του ο Ε. Κρουσταλάκης σημειώνει ότι τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο βλέπουν το φως της δημοσιότητας κρούσματα κακομεταχείρισης ημεδαπών ή αλλοδαπών πολιτών από κρατικά όργανα και υποβάλλονται σχετικά παράπονα από διεθνείς ή ελληνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις. Επίσης, αναφέρεται και σε εργατικά ζητήματα, σημειώνοντας ότι καθημερινά ακούγονται καταγγελίες για «παραβάσεις των κανόνων του εργατικού δικαίου», καθώς επίσης «μη καταβολή οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών και μη τήρηση των όρων υγιεινής και ασφαλείας κατά την εκτέλεση της εργασίας, που σημειώνονται τόσο στις ιδιωτικές επιχειρήσεις όσο και τις επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα».

Ο Ε. Κρουσταλάκης αναφέρει επί λέξει «απευθύνομαι συναδελφικά προς όλους εσάς», «και σας παρακαλώ να δραστηριοποιηθείτε όσο είναι δυνατόν εντονότερα και δυναμικότερα», ενώ τους καλεί να δείξουν την «προσήκουσα αυστηρότητα για την πρόληψη και την καταστολή φαινομένων που ευτελίζουν τον άνθρωπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ